Den tyska grisproduktionen står inför stora förändringar, det kan få positiva effekter i Sverige. Och en sannolikhetskalkyl för klimatvariationer skall hjälpa lantbrukare planera verksamheten.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Nytt däck till svenskt lantbruk. Bridgestone har en ny organisation i Sverige. Lantbruksnytt har träffat marknadschef Lars Bergmark. Och så handlar dagens program även om en pressad grisnäring där ökande...
Extremt höga spannmålspriser gör det svårare för odlarna att lägga upp strategin till nästa år. KLFs vd ger sin syn på saken i dagens program, ett program som även handlar...
Vi inleder veckan med en rapport från spannmålsmarknaden där rapspriset återigen vänt uppåt.
I dagens program bjuder vi på en tillbakablick på några av veckans höjdpunkter.
Arealerna av sådd höstraps är som förväntat stora i år, och kalkylerna ser lovande ut. Arlas specialmjölk har nu funnits på marknaden i lite mer än ett år och det...
Lantbruksnytt fredag handlar om en ny aktör på maskinmarknaden som utlovar världens mest prisvärda kultivator. Ett fall av fågelinfluensa har konstaterats hos tamfåglar i Skåne. Skyddsnivåerna kan komma att utökas.
I dagens program tar vi upp problemen med att konsumenternas attityder till växtförädling bromsar den nödvändiga utvecklingen för att klara klimatförändringar och så tittar vi på ett nytt sätt för...
Senaste inslagen
Kullingjö lantbruk gör biogas till Arla
Topcow
Steketee radrensningsmaskin
Vattenlabb
Scandinavian seeds nya höstvetesort
Innovationspris
Case IH Borgeby
Spannmålsmarknaden
Samarbete för digitalisering
Maskinagentur Bednar
Borgeby pre-event
Ökning av ekologiska sockerbetsodlare
Tidigare intervjuer
Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.