Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Östorps Bevattning

Senaste programmen

I dagens program tar vi del av Dataväxts seminarieturné med råd om rätt insats på rätt plats för lantbrukaren. Och den gamla kulturväxten oljedådra blir eftertraktad olja till livsmedel och...
Spannmålshandlare i nytt samarbete för klimatet och ökad lönsamhet för lantbrukaren. Och konsumenternas efterfrågan på svenskt kött ska ökas med ny handlingsplan.
I dagens program berättar en tysk forskare om situationen med afrikansk svinpest i landet och så kan tillsatser av alger minska kors utsläpp av metan.
I Lantbruksnytt onsdag har vi varit i Danmark. I går öppnade danska Agromek och bland 542 montrar fanns en med utställare från Ukraina. Vi har även träffat en lantbrukare som...
I dagens program handlar det om den nya miljölagstiftningen och om blomsterböndernas lönsamhet.
Vi börjar i vanlig ordning veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
En tränad och lugn ko-kompis kan hjälpa i situationer när kor kan bli rädda enligt studier från SLU. I dagens program gör vi också en tillbakablick på veckans nyheter.
I dagens program handlar det om hur lantbruket nu får betala 8,62 miljarder mer i ränta per år och om den ovissa framtiden kring gödselgasstödet.
Agricam

Senaste inslagen

Prisad mjölkbonde
Josefins bär
Havrecenter
Nytt system för att sprida flytgödsel
Nystart för Hällestads svamp
Stödbetalningar
Pöttinger
Köttrasauktion
Sveriges mjölkbönders årsmöte
Erik Stjerndahl
Fältförsök
Helena Jonsson slutar som ordförande
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

En längre intervju med Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.
Företrädare för DataVäxt, Lantmännen Maskin och HIR Skåne berättar om det uppkopplade lantbruket och alla fördelar det kan medföra för ökad kontroll över såväl maskinerna som gårdens ekonomi.
En ovanligt utdragen betkampanj är avslutad. Betförsörjningschefen Birger Olsson från Nordic Sugar ska ge oss detaljerna i dagens måndagsintervju.
Sverige behöver stärka sitt skydd av jordbruksmark menar Anders Larsson, forskare vid SLU Alnarp, en av de drivande krafterna bakom föreningen Den Goda Jorden. Idag är han på besök i vår måndagsintervju. Som vanligt rapporterar vi även från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Anders Bauer växtodlingsrådgivare från HIR Skåne som berättar om vårgrödor och sortförsök.
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. I måndagsintervjun har vi besök av Tornums förre vd Per Larsson som idag har rollen som senior advisor på företaget.
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens program går vi igenom jordbruksstöd för 2020 med hjälp av HIR Skånes Ingemar Henningsson. Vi rapporterar också från spannmålsmarknaden.