Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Det är lördag och ett nytt Lantbruksnytt. I dagens program berättar vi att inga nya fall av fågelinfluensa sedan årsskiftet, men än är fara inte över. Om några veckor väntas...
Fredagens Lantbruksnytt handlar om att Swedish Agro Machinery ökat omsättningen med hela 25 procent. Efter regeringens besked angående Covid-19 vågar arrangörerna andas ut: Det blir folkfest på borgebyfältet i sommar.
Sockerbruket stänger för säsongen och i dagens Lantbruksnytt summerar vi hur det gått och så pratar vi med en lantbrukare som har problem med skadedjur på sina åkrar men fått...
Teknik för ökad djurhälsa och mindre behov av vård. I dagens program berättar företrädare för Agricam hur det fungerar och så kommenterar Hans Ramel från LRF stödmiljarden till lantbruket och...
I dagens program handlar det om höstrapsen som ser fin ut runt om i landet och trots kostnadsläge för gödning finns det ingen anledning att snåla. Det handlar också om...
Spannmålspriserna på börsen har varit stigande två veckor i rad och kan stiga ytterligare till följd av det spända läget mellan Ryssland och Ukraina. Följ rapporteringen på Lantbruksnytt.
Ökade leveranstider till följd av produktionsavbrott hos lantbruksmaskintillverkare. Flera tillverkare aviserar nu några veckors stopp till följd av komponentbrist och så sammanfattar vi veckans nyheter i dagens program.
Lördagens program handlar om gödsling och insatsvaror. Högt pris på insatsvaror bidrar till ökat intresse för precisionsodling. Markkartering är grunden för att gödsla rätt. Dyrare gödsel gör kartan än mer...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Minskad maskinproduktion
Naturrestaureringslagen antagen
SFO ger lägesrapport på höstrapsen
Bakterie från komage i BASF-projekt
Investeringsviljan har börjat komma tillbaka enligt OP maskiner
Ytterligare ett pivotsystem är uppe
Test med sort och radavstånd i raps
Mer svensk mjölk i svensk ost
Läget i Rapsmästartävlingen
21 nominerade till final
Löpande service i ärtskörden
Pivotbevattning blir allt populärare
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.