Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Solceller måste underhållas för att undvika skador såsom brand. I dagens program berättar Länsförsäkringar vad man bör tänka på och så handlar det om skattebefrielsen på biogas, något som, legat...
Dagens program handlar om att Gotlandslinsen fått skyddad EU-beteckning och så tittar vi på ett tidigt projekt inom autonomt lantbruk och varför det har fördelar.
I dagens program om att rapsens skördepotential kan ha fått sig en törn under vintern, men det kan kompenseras genom rätt insatser. Och vi besöker danska Moveero som levererar fälgar...
I dagens program tittar vi på en ny teknik där vindturbiner på takåsen genererar el även mulna dagar och så handlar det om Norrmejerier som vänt på skutan och nu...
I tisdagens utsändning av Lantbruksnytt handlar det om potatissättning på Bjärehalvön och smittläget för Mycoplasma bovis i avelsbesättningarna.
I Lantbruksnytt måndag blickar vi mot spannmålsmarknaden där priserna fortsätter att falla.
I söndagens utsändning av Lantbruksnytt blir det i vanlig ordning en sammanfattning av veckan som gått.
Vid vart fjärde år händer det, gödselspridare kan rulla på fälten redan i februari - vid skottår. Lantbruksnytt följde med på kurs om fång- och mellangrödor.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Läget i Rapsmästartävlingen
21 nominerade till final
Löpande service i ärtskörden
Pivotbevattning blir allt populärare
Absolut Farmers är igång
Näringsbevattning har många fördelar
Oroligt spannmålspris
DLG Feldtage 2024
Mjölkproducent positiv till Arlas Klimat- och miljömål
10 procent av normal dos
LRF förklarar vad resultatet i EU-valet innebär
Årets ärtskörd är igång
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.