I dagens program besöker vi Lantmännen som har inlett ett projekt där de undersöker fördelarna med en nir-sensor installerad på tröskan. Och så besöker vi tyska Horsch huvudanläggning i Bayern...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Svenska Fåravelsförbundet arrangerar rovdjursvaka för att uppmärksamma problematiken med vargangrepp och vill se nya politiska beslut i frågan. Och den tyska maskintillverkaren Horsch har gjort en nyrekrytering för att skapa...
Dags för en ny vecka med Lantbruksnytt och vi får en rapport från spannmålsmarknaden som vittnar om höga priser direkt efter skörd.
I dagens program tittar vi tillbaka på några av veckans viktigaste inslag i en sammanfattning.
Ipad överallt när Fendt lämnar sin välkända Vario-terminal och instrumentering. Den nya elektroniken heter FendtOne, och ska vara enkel och säker. Och i sökandet efter ersättare av Reglone som blastdödning...
Skånska Södervidinge gård har startat ett initiativ under namnet Nordmark & Vänner som vill inspirera till lokal matglädje och samarbete mellan odlare och handlare genom sina nya färdigrätter. Och vi...
Från hela landet kommer det rapporter om att torka har förstört rapssådden. I de fält där det ännu inte kommit upp någon raps är läget nu bekymmersamt. Och odlingen av...
I dagens program får vi ta del av den senaste tekniken från Fendt som kommit ytterligare några steg med fältrobotar och eldrift i traktorer. Vi besöker också skånska Mossagården som...
Senaste inslagen
Goda förutsättningar för bra vallskörd
Vårbruk och investeringar på Lyngby Gård
Ny gödselstrategi
Vårbruket är igång på Åhus grönt
Arbetsolyckor
Greppa lätt
Smart matte
Sproud
Arlas vinstutbetalning
Betodlarnas stämma 2019
Insekter i grönsaker
LRF om lantbrukarnas utsatthet
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.