I dagens program om hur Väderstad satsar vidare på utvecklingsarbetet och har startat nytt laboratorium. Och vi tar del av hur man på danskt vis når dräktighet på första brunsten...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Vi inleder veckan med en rapport från spannmålsmarknaden där priserna fortsätter på rekordnivåer.
Har du missat rapporteringen från veckan? I söndagens nyhetssvep ger vi en återblick på några av veckans inslag. Fler nyheter hittar du här på hemsidan.
Lördagens Lantbruksnytt handlar om hur topputbildade veterinärer i Storbritannien har fått svårare att arbeta i Sverige i och med Brexit. Ljungby Maskiner ökar inom lantbruket. Stor effekt i förhållande till...
I fredagens program tittar vi på centiumbehandling i sockerbetor innan uppkomst som en bra metod för att bli av med de värsta ogräsen. Skånemejerier lånar ut logistikplanerare för Regions Skånes...
Blommor med avvikande färg runt brunnar hjälper lantbrukaren att upptäcka dem, vi kikar på ett EIP-projekt som Odling I Balans jobbat med och så tittar vi på FINEST ett projekt...
Regeringen föreslår 60 miljoner kronor i ersättning till de svenska minkföretagen. Och turerna fortsätter i mejeritvisten mellan Glada bonden och Arla. Boxholms kommun och Glada bonden bestrider hela Arlas stämningsansökan...
Vi tittar på oljemarknaden som kraftigt förändras i takt med klimatarbetet och så visar en undersökning att det är svårt för unga att starta lantbruk inom EU. Brist på mark...
Senaste inslagen
Produktionsvärdet
Årets Traktor McCormick X7.690 P6-Drive
Rapport från Lantmännen
Årets Traktor Landini REX 4-120 GT
LRF Trädgård
Kvibille Mejeri
Kostnad grovfoder
Crispr-teknik del4
Vallfröodling
Crispr-teknik del3
Årets Traktor Steyr 4115 Kompakt HD
Crispr-teknik 2
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.