Foodhills behöver fler odlare till 2023 och ökar nu betalningen för ärtorna och ökad betalning har varit räddningen för hela lantbruket som under året fått en samlad kostnadsökning på 13,4...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Konsumenter håller hårt i plånboken vilket slår mot premiumprodukter. Men stora slakterier ser trots det positivt på nötköttsmarknaden. Och det rullar på för Gunnar Nilsson maskin i Åstorp, fullspäckad maskinshow...
Den här veckan var det fallande spannmålspriser i världen. Detta trots att det inte finns något som talar för att det ska finnas en större mängd spannmål på världsmarknaden.
I dagens program handlar det om Arla samt en nyhetssammanfattning från veckan som gått.
I dagens program tar vi del av Dataväxts seminarieturné med råd om rätt insats på rätt plats för lantbrukaren. Och den gamla kulturväxten oljedådra blir eftertraktad olja till livsmedel och...
Spannmålshandlare i nytt samarbete för klimatet och ökad lönsamhet för lantbrukaren. Och konsumenternas efterfrågan på svenskt kött ska ökas med ny handlingsplan.
I dagens program berättar en tysk forskare om situationen med afrikansk svinpest i landet och så kan tillsatser av alger minska kors utsläpp av metan.
I Lantbruksnytt onsdag har vi varit i Danmark. I går öppnade danska Agromek och bland 542 montrar fanns en med utställare från Ukraina. Vi har även träffat en lantbrukare som...
Senaste inslagen
Österlenkryddors odling
Fler unga väljer att äta kött och väljer bort vego
Flexiblare jordbrukspolitik i EU
Liberalerna vill underlätta för lantbrukarna
Rådsmöte i Bryssel om jordbrukskrisen
En överfart med Scanstone bäddfräs och bäddplog
Kryddodling på Österlen
Nya möjligheter med AVR Ceres 440
BASF nyheter till Borgeby
Deutz-Fahr på G
God etablering är nyckeln till bra raps
Rätt spets till kultivatorn
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.