I dagens program kan vi berätta att matsvinnet i Europa ska minskas, och en idé är att tillåta skattebefrielse för livsmedelsdonationer. Varje år genereras uppskattningsvis 88 miljoner ton matavfall och...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
En ny studie vid SLU visar att giftfria odlingar försämrar för pollinatörer. I frånvaro av kemiska bekämpningsmedel förstör skadeinsekter blommorna vilket gör att humlor och bin inte besöker dem. Vi...
I dagens måndagsintervju har vi besök av Jörgen Bengtsson från LRF Konsult som berättar om Lantbruksbarometern.
På lantbruksskolan i Bollerup har man uppfunnit en balresare till en press, Lantbruksnytt tittar närmre på tekniken och så besöker vi Kullahalvöns Vingård igen för att ta reda på om...
I dagens program ser vi hur man snabbt kan plantera vinrankor och så har vi aktuella råd för att få bort problemogräs som tistlar och baldersbrå i höstspannmålen.
I dagens program berättar vi att vallen har klarat sig bra i det kalla vädret och om värmen håller i sig kan det resultera i en fin första vallskörd. Vi...
Dagens upplaga av Lantbruksnytt handlar bland annat om Länsstyrelsen i Skåne som nyligen dragit i gång sin kontrollsäsong. De har redan nu upptäckt att många lantbrukare inte har fullständig kontroll...
Östra Sönnarslövs Traktorservice firar 50 år och bjöd med anledning av det in till öppet hus. Vi får höra företagets grundare Göran Johnsson berätta hur allt började. Vi har även...
Senaste inslagen
Glyfosat
Refarm 2030
Ren jordbearbetning
Mikroplast i fälten
Svinekongress
Göma Viborg
Vildsvin kan ha tagit lamm
Besök i Ivarssons vagnfabrik
Lammkött påverkas av produktionsformen
Jordbearbetning och sådd
Ärtförälding från Findus
Danskt rapsetableringsförsök
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.