Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

RJ Maskiner

Senaste programmen

Tullar införs på vissa lantbruksprodukter från Ukraina till EU. Men på Lantmännen tror man inte det påverkar den europeiska marknaden nämnvärt och så besöker vi en gård som producerar el...
I dagens program handlar det om ett enkelt och billigt sätt att hålla koll på kvävenivån i spannmålsgrödorna samt hur det står till med årets betsådd och att tänka på...
I Sverige säljs det i stort sett inte en enda Zetor i dag. Men märket har det tufft även på hemmaplan. Och vi lägger mer pengar på mat, men mindre...
Dagens program handlar om att det är viktigt att ut och titta efter svampangrepp i höstgrödorna för HIR Skåne har redan funnit gulrost i vete och så finns det ett...
Efter Irans attack på Israel kan priser på spannmålsbörsen påverkas av konflikten. Produktionsmedelsprisindex minskade under förra året. Ny vecka med Lantbruksnytt.
Dagens program handlar om årets DLG Feldtage, en nyhetssammanfattning, en tävling och så presenteras vinnaren i förra söndagens tävling.
En ny databas ger information om offentliga livsmedelsinköp. Den kan ge utvecklingsmöjligheter framgår det av i dagens program som även handlar om en ny spårbar skånsk whisky.
I dagens program handlar det om en svensk jättesatsning inom grisproduktion. 1 500 suggor integrerat med en årlig produktion på 50 000 slaktsvin och ett hett ämne. Hur ska regelverket...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Torbjörn Lithell
Bayer Xpro
Prisad mjölkbonde
Josefins bär
Havrecenter
Nytt system för att sprida flytgödsel
Nystart för Hällestads svamp
Stödbetalningar
Pöttinger
Köttrasauktion
Sveriges mjölkbönders årsmöte
Erik Stjerndahl
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Idag ska vi träffa Mats Jönsson, Sverige-ansvarig för Lemken. Vi har träffat honom hemma på gården där han bland annat berättar hur det är att kämpa in ett märke på en marknad som bitvis kan vara ganska konservativ.
En längre intervju med Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.
Företrädare för DataVäxt, Lantmännen Maskin och HIR Skåne berättar om det uppkopplade lantbruket och alla fördelar det kan medföra för ökad kontroll över såväl maskinerna som gårdens ekonomi.
En ovanligt utdragen betkampanj är avslutad. Betförsörjningschefen Birger Olsson från Nordic Sugar ska ge oss detaljerna i dagens måndagsintervju.
Sverige behöver stärka sitt skydd av jordbruksmark menar Anders Larsson, forskare vid SLU Alnarp, en av de drivande krafterna bakom föreningen Den Goda Jorden. Idag är han på besök i vår måndagsintervju. Som vanligt rapporterar vi även från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Anders Bauer växtodlingsrådgivare från HIR Skåne som berättar om vårgrödor och sortförsök.
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. I måndagsintervjun har vi besök av Tornums förre vd Per Larsson som idag har rollen som senior advisor på företaget.
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.