I dagens program följer vi upp bygget av ett modernt slaktsvinsstall som nyligen tagits i drift och så har vi en rapport från betodlingen som till år 2022 tvingas minska...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Välkomna till en ny vecka med Lantbruksnytt där vi inleder veckan med en rapport från spannmålsmarknaden
Ta en paus i julfirandet och se vad vi rapporterat om i veckan. Allt från hur du får koll på bokslutet till att ekologiskt enligt svenska forskare kanske inte är...
Bra avräkningspriser men dyrt foder påverkar uppfödningen av vinter- och höstlamm. Och SLU-forskning skyndar på växtförädlingsföretagens arbete där gammal resistens ska in i moderna spannmålssorter.
Höga priser på gödsel finns det en efterfrågan och Yaras produktion rullar för fullt igen. Ny svensk forskning menar att ekologisk odling INTE är bättre för miljön än konventionell.
I dagens program gör vi ett återbesök på Nordeuropas största saffransodling, en verksamhet som växt. Och så visar en ny doktorsavhandling från SLU att strukturkalkning inte är positivt för alla...
Det råder akut brist på importerat ekologiskt proteinfoder. Om detta och om vikten av att lägga grunden för ett enkelt bokslut i dagens Lantbruksnytt.
I dagens program har vi besökt gården där man satsat på wagyukorsningar för optimal kvalitet och lönsamhet. Och för Östra Ljungbys maskinstation blev köpet av en begagnad betupptagare ett lyckad...
Senaste inslagen
Digitalt lantbruk
Forskning om gäss
Ford Transit Custom
Klimat i fokus på Växjö möte
Problematiskt frihandelsavtal
Lökskörd
MF återförsäljare
Vi konsumenter
HK Scan spår framtiden
Agritechnica Ryssland
Lely koindikator
Hyr ut solcellsplats
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.