Rysslands invasion av Ukraina fortsätter att påverka priser på spannmålsbörserna. Om Ukraina kommer kunna vårbruka den närmsta tiden kommer det att påverka fortsatta rörelser på marknaden.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program rapporterar vi om den danska mässan Odense Robotics där företag inom fältrobotar, autonoma fordon och drönare ställer ut. Sedan sammanfattar vi veckans viktigaste händelser.
I lördagens program berättar vi om hur man kan använda mindre växtskydd och få större större skörd. Med kameror på sprutan kan munstyckena styras så insatsen enbart sker där det...
Ny vd på plats hos Lyckeby och framtiden ser ljus ut med tydliga mål. Emblaprisnominerad matdestination på landsbygden i starkt samarbete med lokala lantbrukare. Det är innehållet i fredagens Lantbruksnytt.
I dagens program handlar det om hur EU vill använda jordbrukspolitiken för att minska behovet av rysk gas. Vi tittar också på en ny typ av brandsläckare för skördearbetet.
I fredags var det Riksdagsdebatt och fokus låg på de skenande kostnaderna inom de gröna näringarna. I dagens program framgår det att bränslepriserna diskuterades livligt och så besöker vi en...
Trots spannmålspris som rusar i höjden är det relativt få som ännu tecknat fastpris till skörden 2022. Och nya 6R-serien från John Deere har anlänt till Sverige och ser ut...
Det har skett enorma svängningar på råvarubörserna den senaste tiden. Vi inleder som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Senaste inslagen
Brist på vårutsäde
Väderstad glyfosat
Glyfosat
Refarm 2030
Ren jordbearbetning
Mikroplast i fälten
Svinekongress
Göma Viborg
Vildsvin kan ha tagit lamm
Besök i Ivarssons vagnfabrik
Lammkött påverkas av produktionsformen
Jordbearbetning och sådd
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.