Bra avräkningspriser men dyrt foder påverkar uppfödningen av vinter- och höstlamm. Och SLU-forskning skyndar på växtförädlingsföretagens arbete där gammal resistens ska in i moderna spannmålssorter.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Höga priser på gödsel finns det en efterfrågan och Yaras produktion rullar för fullt igen. Ny svensk forskning menar att ekologisk odling INTE är bättre för miljön än konventionell.
I dagens program gör vi ett återbesök på Nordeuropas största saffransodling, en verksamhet som växt. Och så visar en ny doktorsavhandling från SLU att strukturkalkning inte är positivt för alla...
Det råder akut brist på importerat ekologiskt proteinfoder. Om detta och om vikten av att lägga grunden för ett enkelt bokslut i dagens Lantbruksnytt.
I dagens program har vi besökt gården där man satsat på wagyukorsningar för optimal kvalitet och lönsamhet. Och för Östra Ljungbys maskinstation blev köpet av en begagnad betupptagare ett lyckad...
Vi inleder veckan med en rapport från spannmålsmarknaden som senaste veckan gett både prisfall och nya prisrekord.
I dag är det premiär för vårt nya maskintest. Vi testar en John Deere 8RX410. Ett matigt program med mycket information om denna traktor. Dessutom sammanfattar vi även veckans nyheter.
Kostnadsökningarna inom lantbruket slår mot alla grenar. För entreprenadföretagen kan snöröjningen bli en förlustaffär. Landsbygdsministern ser bara fördelar med ökad produktion och export. Det är innehållet i lördagens Lantbruksnytt.
Senaste inslagen
Rapsläget
Marknadsläget för JCB
Rapport om höstbruket
Sent höstbruk i Skaraborg
Nyheter från Horsch
TOTY MF
Betkampanj 2017
Fältvandring morötter
Massey Ferguson om maskinmarknaden
Flygbesprutningsföretag i Texas
Bjärefågel klimatcertifierad kyckling
Majsdag i Önnestad
Tidigare intervjuer
Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.