Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Oförändrad ränta vid Riksbankens senaste räntemöte, men det ser ut att vända neråt till sommaren. Och Sveriges livsmedelsberedskap måste stärkas enligt nytt betänkande till Regeringen, där man vill se ökad...
I torsdagens utsändning av Lantbruksnytt handlar det om att antalet förprövningar på stallplatser till de flesta djurslagen ökade under 2023. Det handlar också om ett unikt sätt att minimera körningarna...
Det var en besvärlig höst och sen en sträng vinter. I dagens program besöker vi Sörmland för att se hur höstgrödorna ser ut där just nu. Vi pratar även med...
I dagens program handlar det om den nya trenden att allt fler stora gods väljer att arrendera ut i stället för att driva i egen regi och så besöker vi...
Lantbruksnytt inleder i vanlig ordning veckan med en rapport från spannmålsmarknaden som fortsätter nedåt.
Dagens program handlar om att Ryssland snart har grönt ljus för grisexport till Kina, en sammanfattning av veckans viktigaste händelser, en ny tittartävling samt redogörelse för svar och vinnare i...
HKScans nya tillägg ska locka fler gårdar att göra hållbarhetsinsatser. Flerårig lök, flerårig purjolök och flerårig grönkål, perenna grödor diskuterades på årets Plantekongress i danska Herning.
10 000 yrkesverksamma lantbrukare har fått en enkät som rör mående och psykisk hälsa. Enkätsvaren skall blir underlag för framtida rådgivning och stöd. Och intresset är stort för pneumatiska frölådor....
Svenskafoder

Senaste inslagen

Sockersbetsrapport
Marknadsläget för spannmål
Gröna Innovationsgruppen fokuserar på affärsmöjligheter
Fördelar med nya Top 962
Lyckad satsning på vinterlamm
Om vattenbristen på Falbygden
Bevattningsförsök på durumvete på Gotland
Odla oljerättika som vanlig gröda
Övervakningsmast från Safe Solutions
John Deeres nya rotortröska
Normalskörd trots vattenbrist
Smidig försäljning med Skira Handel
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.