Lantbruksnytt besöker Borgebyfältet där vi tittar på rapsförsök och så tar vi del av en ny rapport om bevattningskapaciteten i landet. Den visar att det investeras ganska mycket i bevattning...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Sparrisen står still i det kyliga vädret, men när värmen kommer startar högsäsongen, på Lundasparris väntar man på ny värme. Vi har också besökt Högestad gods och tittade på deras...
I dagens Lantbruksnytt blir det en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden. Vi kan konstatera att det varit fallande priser på både majs och vete.
På söndagar sammanfattar vi veckans nyheter i svepet. Ni hittar alla våra inslag och program här på vår hemsida.
Vinterhärdiga bladgrönsaker kan bli ett sätt att få till växtföljd och ekonomi i ekologisk växthusodling när EU-reglerna ändras. Mycket traktor och teknik för pengarna är betyget i vårt test av...
Även om mjölkning och leveranser flyter på skapligt i Sverige jämfört med i andra länder, så påverkar coronakrisens effekter på mjölkmarknader även marknaden i Sverige. Och det finns en uppåtgående...
Produktionen av ekologisk soja står still i Kina. Därmed finns det risk för att en bristsituation snart kan uppstå i Sverige. Tidigast i maj kan EU besluta om generell dispens...
I dagens program rapporterar vi om en studie från Finska Åbo Universitet som kan medföra en svårighet att få till ett nytt godkännande för glyfosat efter 2022 då fåglars hälsa...
Senaste inslagen
Sommarens jordgubbsbrist
Bevattningsdammbygge Gotland
Sockersbetsrapport
Marknadsläget för spannmål
Gröna Innovationsgruppen fokuserar på affärsmöjligheter
Fördelar med nya Top 962
Lyckad satsning på vinterlamm
Om vattenbristen på Falbygden
Bevattningsförsök på durumvete på Gotland
Odla oljerättika som vanlig gröda
Övervakningsmast från Safe Solutions
John Deeres nya rotortröska
Tidigare intervjuer
Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.