Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Kall vår men vallfröodlingarna har klarat sig bra i kylan och börjar bli redo för att tillväxtregleras. Vi besöker också Loarps gård som tagit vara på en ekonomibyggnad och förvandlat...
I tisdagens Lantbruksnytt handlar det om Föreningen Skånes Maskinstationer som har ny ordförande och är nyblivna medlemmar i LRF Entreprenad. Tungt slit och stort ansvar är vardag för gristransportörerna. Det...
Välkommen till en ny vecka med Lantbruksnytt. Vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens program påminner vi om att den 10 maj är absolut sista dagen för årets SAM-ansökan och så sammanfattar vi som vanligt veckans nyheter.
I dagens program uppmanar SFO till skadedjurskoll och vi får också veta mer om hur lantbrukarna blir allt färre och äldre.
Dagens program innehåller glädjande nyheter för landets fröodlare. Vi får också veta mer om ett nytt verktyg som ska skapa affärsmodeller av gårdens klimatarbete.
I torsdagens program berättar vi att det blir aktiviteter på Borgebyfältet om än i mycket liten skala. Men det bygger på att myndigheterna lättar på restriktionerna. Konstaterade angrepp av rödsotvirus...
Arlas mjölkbönder är bland de mest klimateffektiva i världen. Vi tittar närmre på den unika klimatdatabasen som hjälper till att uppnå klimatmålen. Och så lanserar Timac Agro en ny biostimulant...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Genmodifierad potatis mot bladmögel
Besök på vagnfabrik
Strategi för gödselköp
Försäljningsökning av torkar i Lettland
Ogräsförsök i lökodling
Texelbesättning Johannelund
Kolchos i Litauen
Mest lönsamt med få rapsplantor
Claas föredrar FPT framför JD
Grönsakssatsning på fårgård
Maskinnyhet från Väderstad
Nyheter från Claas
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.