Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I dagens program ska vi ta en titt på en cideräppelodling och så är vi med när Rosenqvist Irrigation kör igång sin första självgående bevattningsmaskin.
Dagens intervju handlar om lantbruksdäck då vi har däckgurun Peter Jonnysson på besök i studion.
I dagens program ska vi ta oss till Hjärtared i Falkenberg kommuns inland. Senast vi var på besök på mjölkgården här var det i ett vinterklätt landskap och mjölkbonden Hans...
Ny metod för kan sortera bort tuppägg vilket kan minska svinnet i äggbranschen. Många lantbrukare skall vara med om att dela på årets krisstöd. Vi tar upp vad som gäller...
Ägg till påsk en självklarhet för många. Men äggpriset är för lågt tycker producenterna. Idag besöker vi också nystartade Agtech2030 på Linköpings universitet som ska generera ny teknik till lantbruket.
Efterfrågan på lamm ökar i Sverige men inhemsk produktion kan inte möta efterfrågan. Följden blir istället ökad import. Bättre lönsamhet krävs för Svenska producenter. Med en intagskapacitet på 100 ton...
Potatisstärkelseproducenten Lyckeby Starch ska fördubbla sin kapacitet av kallvattenlösliga stärkelser och Lantbruksnytt besöker dem under byggnationen. Och lantbrukare Magnus Magnusson i Laholm ändrar om i sin växtodling för att specialisera...
I dagens program får vi höra om nya koncept, omorganisationer och förändringar hos Svenska Foder som hoppas ska leda till ökad lönsamhet. Vi tittar också närmare på ett forskningsprojekt med...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Matbrist
Borgeby Pre-event
Ekodag understödjande gröda
Skidgallmyggan undersöks
Ökad lönsamhet
Dovhjortar
Valtras A-serie
Pollinering vid Slätte Ekodag
Vattenbrist del3
Borgebygropen
Michelins nya däck
Vattenbrist del2
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.