Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I dagens program får vi en rapport om läget på den relativt lugna spannmålsmarknaden. Vi tar också en titt på Lemkens nya självgående växtskyddsspruta som gjorde sin debut på Agritechnica.
I dagens program tittar vi på årets sockerbetsskörd som ser ut att ge 15 procent större rotskörd än femårssnittet. Och så besöker vi företaget Lupinta som tillverkar växtbaserat protein till...

I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner,...
Intresset för gamla traditionella spannmålssorter, så kallade kultursorter, ökar, både från odlarhåll och hos bagerierna. Det märker man av på Limabacka Kvarn som håller till på den halländska kusten, men...
I dagens Lantbruksnytt träffar vi Carl Lindell, vd på Axima, som reste ner till Agritechnica med fyra bussar med kunder. Nära kontakt med kunder och personal har fått företaget att...
I dagens Lantbruksnytt berättar vi om färsk statistik om årets skörd och att årets skörd trumfar fjolårets rådde det ingen tvekan om, men nu står det klart att den dessutom...
Rampspridarna klarar varierad giva ner till varje munstycke, centrifugalspridarna kan bara regleras för halva arbetsbredden. Nu tror Rauch att rampspridartekniken kommer på bredare front. Och så fortsätter försöken med att...
I dagens program hälsar vi på den i särklass största svenska utställaren på Agritechnica, närmare bestämt hos Väderstad. Vi berättar också om möjligheten att speed-dejta en tvärvillkorsrådgivare.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Svenskt livsmedel internationellt
Öppet hus på Wallins traktor
KLF betalade bra för spannmålen till medlemmarna
HKScan byter från gasol till biogas
Ekoforskning
Billigare stall
Vattenbrist
Biavel
Potatissättning
Frostskadade betor
Lundasparris
Kontrollprojekt för grisproducenter
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.

I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.

 Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.