I dagens Lantbruksnytt berättar vi om LRF:s stormöte kring torkans effekter på växtodling och grönsaksproduktion. Vi har även träffat äppelodlare som har haft ett minst sagt ovanligt år. I äppelodlingarna...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program kan vi berätta att enligt Jordbruksverket blir årets spannmålsskörd 75 procent av det normala. Enligt myndighetens chefsekonom får vi vänta med att se hur stor ekonomisk påverkan...
Valdagen närmar sig och vi på lantbruksnytt fortsätter vår politikerutfrågning. Idag ligger fokus på den fossilfria omställning av lantbruket som riksdagen har beslutat om.
I dagens program besöker vi Norregården. En gård med stark miljöprofil som visar att ekologi och ekonomi inte behöver vara några motsatser. Vi fortsätter vårt möte hos uppfinnaren Mats Andersson...
I dagens Lantbruksnytt pratar vi med Lantmännens spannmålschef Mikael Jeppsson om årets skörd, prisrörelser på spannmål och vad växtodlare har att tänka på just nu. Vi träffar även en riktigt...
I september förväntas EU:s medlemsländer klubba igenom ett beslut som innebär att man inte längre kommer provta djur som tas över landsgränserna för vissa sjukdomar. I dagens program hör vi...
I dagens program följer vi upp hur senapsskörden på Petersborg blev och så tittar vi närmre på ett forskningsprojekt där smart teknik ersätter djurskötaren vad gäller övervakning och kontroll.
I dagens program besöker vi ett fält med kärnmajs i Skåne för att se hur det klarat årets torka och så går vi igenom regelverket för att få hjälp att...
Senaste inslagen
Kullatomater storsatsar
Frost i vårbruket
Tysk jordförbättringsprodukt
Nya regler kring växtskadegörare
Många motioner till LRF-stämma
Nysatsning i Bjuv
Svenska bönder kan gå miste om 75 miljoner
Nya maskiner från Pöttinger
Ökad plogförsäljning i Europa
Allt färre bönder
Genmodifierad potatis
Simris
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.