Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I dagens program handlar det om hur det ukrainska lantbruket går mot mörka tider. Vi träffar också Borgeby fältdagars nya mässgeneral.
Med Väderstad Proceed kan utsädesmängden minskas med 75 procent då utsädet placeras exakt i djup, sidled och längdled. Resistent renkavle är en huvudvärk för drabbade. Rätt jordbearbetningsstrategi söks nu genom...
I dagens program kan vi berätta att en ångledning till sockerbruket i Örtofta är invigd i ett energieffektivt samarbete mellan Kraftringen och Nordic Sugar. Full fart hos Väderstad trots kristider...
Gediget verktyg för att skrapa gödsel utan fysisk ansträngning och grönt index för ökad attraktionskraft. Så lyder huvudrubrikerna i tisdagens upplaga av Lantbruksnytt.
Spannmålsmarknaden har den senaste veckan lugnat sig med lätt fallande priser på de flesta grödorna. Nu inväntar man vad som kan komma att hända med exempelvis export från Ryssland och...
I dagens program handlar det om grisproduktion och grisköttsmarknaden i Kina, ett land som tidigare köpte mycket griskött från EU men som nu kraftigt minskat denna import, och så har...
I Finland kämpar gårdarna med lönsamheten medan handeln gör rekordvinster. Finlands regering vill nu dämpa handelns makt. Och genom appen Kemikoll från DataLogisk är det lättare att få rätt blandning...
GroPro växtproteinfabrik undersöker fortsatta investeringar för att kunna skapa helsvenska proteinprodukter för ett bredare kundsegment. Och det är brist på svenskproducerat lamm, efterfrågan hos konsumenter är hög, bristen riskerar att...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Fortfarande osäker framtid om skattebefrielsen på biogas
Bristande dokumentation vid installation av solceller
Autonomt lantbruk är bättre för alla
Skyddad EU-beteckning för Gotlandslins
Fälgen står emellan traktor och däck
Fortsatt god potential på höstrapsen
Kraftig resultatförbättring för Norrmejerier
Ny teknik genererar el dygnet runt
Lägesbild för Mycoplasma bovis
Potatissättningspremiär på Bjärehalvön
Spara tid och pengar med biologisk jordbearbetning
Gödselspridarna på fälten i februari
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.