Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

I dagens program besöker vi Vreta utbildningscentrum och får se hur deras nya toppmoderna stall tar form. Också träffar vi Svenssons Maskinstation utanför Trelleborg för att höra hur de resonerade...
I dagens Lantbruksnytt kan vi konstatera att årets lite regniga och kalla sommar har varit toppen för sniglarna. Så höstrapsodlare bör vara uppmärksamma på sniglar redan nu inför kommande etablering....
Dagens Lantbruksnytt handlar om att det blir mindre pengar till jordbruket men större frihet för nationerna i den nya EU-budgeten. Vi har även tittat på Everöds bevattningsprojekt. Ett projekt som...
I dagens program tittar vi på hur en modern bevattning kan öka omsättning och resultat i växtodlingen, ett mycket lönsamt alternativ till att köpa mer mark, och så gör vi...
Dags för en ny vecka med Lantbruksnytt och den inleds som vanligt med en nyhetssammanfattning och en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens program tittar vi tillbaka på några av veckans viktigaste inslag i en sammanfattning.
Lördagens Lantbruksnytt handlar bland annat om hur högstadieelever i Laholms kommun ska få prova lantbrukssysslor för att inspirera till framtida jobb i den gröna näringen.
I dagens Lantbruksnytt kan vi berätta att länen i mellersta Sverige har störst andel ekologisk jordbruksmark. Skåne och Blekinge hamnar i botten på listan. 
Vi gör ett återbesök hos lantbrukare...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Kunskapsnav ska stärka svensk animalieproduktion
Batteripark på gården kan stabilisera elnätet
Kraftigt fall i grisproduktionen – Nu vänder siffrorna uppåt
Agrivoltaiska system löser markkonflikten
Traktorn styr redskap oavsett fabrikat
Europeiskt intresse för svenska gårdar
Regelkrångel stoppar grisproduktionen
S&H behåller det lönsammaste
Allt svårare att få sålt lantbruksfastigheter
GPS-stölderna ökar oavsett märke
Höstauktion med charolaiskvigor
Poängsystem för normal betalning ifrån Skåne mejerier
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.