Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Spannmålspriserna fortsätter att stiga medan priset på raps faller. I dagens program ges en analys av marknaden som även berör priserna på gris och på råolja.
Att antalet mjölkbesättningar minskar i Nederländerna är en av nyheterna i dagens program som även innehåller ett nyhetssvep för veckan som gått, samt den sista tävlingen med fribiljetter till Borgeby...
Torråret 2018 var det en del lantbrukare som importerade grovfoder. En av dem som då skapade kontakter är på gång i år igen, nu med hö från Polen. Och på...
Med miljoner kronor från Danmark får svensk forskning om knylkornet en ordentlig skjuts framåt för att bli ett perent spannmålsslag anpassat för Norden och så besöker vi en lantbruksmaskinåterförsäljare som...
I dagens program handlar det om hur ekologisk majs odlas på bästa sätt samt om hur det gått med virtuella elstängsel, något som just nu testas på KC Ranch i...
I onsdagens program handlar det om hur nya avtal från Fortifikationsverket tvingar ranchdriften på Revingehed att läggas ner och om hur HIR Skåne nu erbjuder reducerat pris på riskrådgivning.
Det saknas nederbörd på många håll i landet och Lantbruksnytt har pratat med Per Germundsson på Lantmännen om vad de tror om kommande skörd och så besöker vi Swedish Agro...
Midsommarveckans måndag bjuder på en spannmålsuppdatering med kraftiga skutt som lär glädja spannmålsodlarna.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Inga klara besked om när Nordic Sugar kan vara igång med produktionen
Populär kultivator behåller namnet men är ändå helt omgjord
Svensk grisnäring kan få en bra start på 2024
Flera faktorer samarbetar för en stabil ramp på växtskyddssprutan
Eldriven hjullastare från Ljungby Maskin
Växa höjer avkastningsmålet
Goda odds för friförklaring
Gamla maskiner kan bli moderna
Kolinlagringens effekt på mjölkgårdens klimatavtryck
För extremt grund bearbetning
Nya rön om ko och kalv tillsammans
Full gas på Agritechnica
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.

I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.

 Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.