Vi tittar på oljemarknaden som kraftigt förändras i takt med klimatarbetet och så visar en undersökning att det är svårt för unga att starta lantbruk inom EU. Brist på mark...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Välkommen till en ny vecka med Lantbruksnytt. Vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Veckan avslutar vi med en tillbakablick på nyhetsrapporteringen. Fler nyheter samt tidigare sända program och inslag kan du alltid hitta på hemsidan under webb-Tv.
Lantbruksnytt lördag handlar bland annat om glass. I Bjuv är konservärtorna tillbaka men det har kommit ett roligt nytillskott. Numera går det även att köpa ärtglass. Fördjupat samarbete ska ge...
I fredagens Lantbruksnytt kan vi konstatera att det finns ett överskott av potatisstärkelse i värden som leder till prispress, men de svenska stärkelseodlarna påverkas inte. CNH Industrial arrangerade en digital...
I dagens Lantbruksnytt gör vi ett digitalt besök i Stockholm. CAP och klimat i fokus när framtidens lantbruk diskuterades i riksdagen. Kallare vår än på länge och helgens bakslag med...
Det rullar på för skånska ärtor hos Foodhills i Bjuv som satsar och bygger vidare på fabriken. Och för vissa kommer den utländska arbetskraften i lantbruket bli dyrare med de...
I dagens program handlar det om 70-åringen Valtra som firar bemärkelsedagen stort under året samt om Lindbloms frös väg tillbaka från den förödande branden 2019.
Senaste inslagen
200 Deutz-Fahr om två år
EU:s livsmedel kommer att efterfrågas globalt
GPS stölderna kan begränsas
Extra kontroll av gödselhantering
Nya metoder för regelförenklingar
40 procent av kärnzonen instängslad
Rekord på rekord för Klaravik
Effektivare gödseltunna på Bollerup
Full koll på elförbrukningen
Agrohill firar tio år
Odla inte mellangrödan med vänster hand
Utvecklar möjligheter med drönare i lantbruket
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.