Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Med hjälp av ett nytt DNA-system blir ursprungsverifieringen både mer kostnadseffektiv och funktionell. Svenska Köttföretagen berättar i dagens program som även handlar om en hampaskördare.
I dagens program tittar vi på en ny liten skördetröska från Claas. En maskin Swedish Agro Machinery tror får stor betydelse på den svenska marknaden och så tittar vi på...
På tyska Claas är man övertygad om att diesel kommer finnas kvar som huvudsakligt drivmedel i traktorer och självgående lantbruksmaskiner under lång tid framöver. Om det handlar dagens program där...
Prisnivån på gris- och nötkött är god i Sverige och trots lite utmaningar med en anhopning av slaktanmälningar till följd av torkan i början av sommaren har det nu rättat...
I dagens program gör vi ett återbesök hos lantbrukare Erik Jansson, som vi träffade i våras, för att höra hur grödorna utvecklats vidare och så handlar det om linsodling.
Det blev kraftiga prisuppgångar för spannmål i förra veckan. Om det handlar dagens Lantbruksnytt som även berör gödselpriset samt vad som fortfarande går att ändra i SAM-ansökan, även nu efter...
I dagens program har vi ett MaskinTest med en kompakt traktor från Massey Ferguson och så sammanfattar vi veckans viktigaste nyheter.
Yara berättar i dagens program om sitt arbete för minskat koldioxidutsläpp inom lantbruket och så handlar det om hur baljväxter ska bli konkurrenskraftigare i odlingen.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Höstauktion med charolaiskvigor
Poängsystem för normal betalning ifrån Skåne mejerier
Tydliga skillnader i rapsmästarrutorna
Skörda Lika för ökad jämställdhet i grön sektor
Lönsamt i grunden – Men räntan slår nu hårt
Svaga kronan pressar dagligvaruhandeln
Hög tid att stängsla in grisgårdar
Grisproduktionen fortsätter minska
Mellangrödor är ett måste i Ekologiskt
Positiva synpunkter på solpark
Oro för utebliven ny djurskyddslagstiftning
Odling i nerlagd gruva utmanar
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.

I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.

 Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.