Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

För lantbruksfirmorna i området är Hindersmässan viktig. Alla företagen har ett utökat evenemang, visar upp sitt produktprogram och tar emot många kunder.
Likviditetsplanering kan vara väl investerad tid. Hushållningssällskapen i landet erbjuder kurser i vår. Med ett allt större sug efter vegetarisk kost öppnar det upp för svenskodlade linser. En lantbrukare i...
Vid Alnarpskonferensen 2020 diskuterades hur lantbruket kan förändra sin klimatpåverkan, markanvändning och hur forskningsrapporter påverkar debatten. Och vi besöker en av pilotgårdarna i projektet Svensk kolinlagring, ägaren ser stora potential...
I Lantbruksnytt idag berättar vi att traditionella höstrapssorter kan bete sig annorlunda när en rejäl vinter har uteblivit i hela landet. 
Vi har också besökt Närkes Slakteri som står inför...
I dagens lantbruksnytt kan vi berätta att svensk kolinlagring skall bli en digital plattform där lantbrukare kan få betalt per kilo inlagrad kol i jordbruksmark. 
Och så besöker vi LEV...
I dagens program berättar Niels Andresen, husdjursrådgivare på HIR Skåne hur betesdrift kan bli ett stöd ett torrår som 2018 och så har vi ännu en rapport från mässan NutriFair,...
I dagens program går vi igenom jordbruksstöd för 2020 med hjälp av HIR Skånes Ingemar Henningsson. Vi rapporterar också från spannmålsmarknaden.
I dagens Lantbruksnytt ska vi tillbaka till Texas. Jordbruksföretag i Texas är nästan alltid familjeföretag. Även om det kan handla om drift i stort format är det i regel en...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Rysk konkurrens pressar priset
Potential i betblast till biogas
Första stängselstolpen i marken
Nya funktioner i Agricam
McCormick tror på ökad svensk försäljning
Komforten i fokus på Landinis uppdaterade finalist
Satsar på export av havreprodukter
Dålig avkastning på årets ärtskörd
Lönsamt med mindre betspill
Lite socker i betorna
McCormick hoppas på svensk marknad för ny gårdstraktor
Justera åkerns ojämnheter och få bättre skörd
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.