Idag kan vi berätta att danska grisproducenter arbetar allt mer med djurskydd och en del av dem har även gått in i frivilliga program utan säker ersättning för merkostnaderna.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I Lantbruksnytt i dag har vi träffat en lantbrukare i Karlskronas skärgård som är rädd att vildsvin ätit upp flera lamm för honom. Vi har även besökt Göma Viborg som...
Det finns stora skillnader hur lamm utvecklas beroende på produktionsformen, Lantbruksnytt har pratat med Elin Stenberg på SLU och så besöker vi en svensk tillverkare av vagnar, Ivarssons i Metsjö.
I dagens program besöker vi Findus ärtförädling i Bjuv. Och så har vi varit med när österrikiska Pöttinger visade upp sina maskiner inom jordbearbetning och sådd vid en demodag i...
I dagens program gör vi en uppföljning om hur det går för stärkelseodlarna och på de tre stärkelsefabrikerna. Och så följer vi ett danskt försök med etablering av höstraps.
I dagens måndagsintervju är det fokus på traktorer. Per Johnsson från Söderberg & Haak är på plats för att reda ut fler frågor kring det nya traktordirektivet.
Inget Glyfosat i Europa. Vad betyder egentligen det för resten av världen? Idag tar vi oss en titt i hur andra länder rapporterar kring EU:s eventuella Glyfosatförbud. Vi berättar också...
Idag fortsätter vi vår rapportering från svinekongressen i Herning och berättar om mjölkkoppar till smågrisar. Vi har även provkört Fendts 1000-serie.
Senaste inslagen
Satsar på export av havreprodukter
Dålig avkastning på årets ärtskörd
Lönsamt med mindre betspill
Lite socker i betorna
McCormick hoppas på svensk marknad för ny gårdstraktor
Justera åkerns ojämnheter och få bättre skörd
AFS i Sverige stoppar inte exporten av grisfötter till Västafrika
Prisökningen på nya maskiner påverkar även inbytet
Robusta gården
För grund bearbetning
Läget i potatisskörden
Europeisk Seed Hawk från Väderstad
Tidigare intervjuer
Svensk cidertillverkning har stor potential, men för att den ska tas till vara behövs nya och bättre anpassade äppelsorter. SLU-forskaren Kimmo Rumpunen berättar mer i dagens måndagsintervju.
I Lantbruksnytt måndag ska vi träffa professor Peter Lundqvist för att få höra om ett forskningsprojekt vid SLU som rör hot och trakasserier riktat mot lantbrukare. Som vanligt blir det även en rapport från spannmålsmarknaden.
Hästarna gör comeback på årets Milamässa, som startar på torsdag. I dagens måndagsintervju ska vi höra med projektledaren Ann-Christin Lindström vad besökarna mer kan vänta sig.
Vi har tidigare berättat om den växtproteinfabrik som just nu håller på att byggas på SLU i Alnarp. Dagens måndagsgäst är professor Eva Johansson, som ska berätta mer om syftet och målsättningen med det här projektet.
Idag blir det stort fokus på spannmål. Det blir i vanlig ordning en rapport från spannmålsmarknaden men sedan har vi även Martin Krokstorp som gäst i vår måndagsintervju. Han är styrelseledamot i Spannmålsodlarna. Han kommer bland annat att prata om vilka utmaningar som väntar dem under 2019.
Charolaisuppfödaren Sven-Olof Hägg berättar i dagens program att automatiskt brunstkontroll som blir allt vanligare i mjölkbesättningar, men med fördel även kan användas vid köttproduktion.
Vad innebär den nya statsbudgeten egentligen för olika de olika stöden till energiproduktion? Detta får vi svar på i dagens måndagsintervju med Max Jamieson, energirådgivare på HIR Skåne.
I dag kommer det att handla en hel del om bevattning då vi har besök av Maria Weiberg, vd på Rosenqvist Irrigation.