Lantbruksnytt handlar idag om händelserna på LRF:s riksstämma. Vi får höra den nya förbundsordföranden Palle Borgström kommentera vad som väntar honom i hans nya ämbete och så får vi en...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Lantbruksnytt har tittat på en prototyp till en ny dansk flytgödselspridare med stor kapacitet och liten markpackning. Vi har även besökt en lokal lantbruksmässa på Hulta gård i Blekinge.
I dagens måndagsintervju pratar vi om arbetet med att få ut nyanlända i de gröna näringarna. Landsbygdsrådgivare Christer Yrjas från Hushållningssällskapet berättar om matchningsprojekt i Skåne i samarbete med Arbetsförmedlingen.
Lantbruksnytt träffar en ledarforskare på SLU som berättar om vikten av bra ledarskap och så verkar det vända uppåt för minknäringen efter en period med låga skinnpriser.
I dagens program tittar vi på fördelarna med att surgöra flytgödseln och så verkar det som att en ogräsrobot, som klarar sig helt själv i fält, kan finnas på marknaden...
I dagens Lantbruksnytt kan vi berätta vad som väntar på Spannmålsodlarnas riksstämma. Vi har träffat värden för förra årets stämma och pratat om vad som väntar stämmans 400 besökare. Vi...
I dagens program kan vi berätta att matsvinnet i Europa ska minskas, och en idé är att tillåta skattebefrielse för livsmedelsdonationer. Varje år genereras uppskattningsvis 88 miljoner ton matavfall och...
En ny studie vid SLU visar att giftfria odlingar försämrar för pollinatörer. I frånvaro av kemiska bekämpningsmedel förstör skadeinsekter blommorna vilket gör att humlor och bin inte besöker dem. Vi...
Senaste inslagen
Generna för framtidens lantbruksgrödor finns i Alnarp
Svenskodlade baljväxter skall bli fler
Lyckeby positiva till gensaxen
Bättre rutiner för flytt av svensk jordbuksjord
Sverigeaktuell såmaskin från Lemken
AR-glasögon till mjölkproduktionen
Tillräckligt med spannmål i världen
Förarlösa traktorer från Horsch
Högavkastande ekokor på egenproducerat foder
Nyheter från Pöttinger
Torkans följder i Fältrapporten
Komplett uppställning på dansk mässa
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.