I dagens måndagsintervju möter vi LRFs nytillträdda vd, Anna-Karin Hatt. Hon berättar om sin syn på LRFs utmaningar och vad organisationen behöver fokusera på framöver.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
På Villands vångas veganträdgård odlas som namnet anger allt på vegansk vis. Från gården håller de kurser och föreläsningar om vegansk ekologisk odling, vegansk permakultur, skogsträdgårdsodling och odling av perenna...
Kaniner är bra grovfoderomvandlare och köttet har låg klimatpåverkan. Vi har träffat en småskalig kaninuppfödare som ser en uppåtgående trend i efterfrågan. Och så har vår reporter Anders Niléhn besökt...
I dagens program tar vi en titt på Elhos nya bogserade exakthack som ska ta upp kampen mot de självgående. Vi får också höra mer om konceptet wwfooing, där omkring...
Tio procents större skörd och minskade kostnader, det lovar tyska Fritzmeier med sin sensorteknik som passar lika bra till växtskyddssprutan som till gödningsspridaren. Och författarna till den nya boken Lantbruk,...
Även om alla traktor- och maskintillverkare förser marknaden med reservdelar finns det ändå utrymme för fler tillverkare och försäljningsorganisationer. I dagens program gör vi ett besök hos en relativt ny...
Vår reporter Anders Niléhn har provkört ytterligare en traktor till final i Årets Traktor 2020, denna gång CLAAS Axion 960 Terra Trac. Och lika viktigt som att ta hand om...
Vi bjöd in forskaren Karolina Östbring från Lunds universitet för att höra hur hon tror att vi i framtiden kommer kunna använda raps som människoföda och inte bara oljeproduktion.
Senaste inslagen
Tio sprutor visar vad de kan inom precisionssprutning
Smågrisbristen
Unga har sämre kunskap om matsvinn
Pressa oljan själv och tjäna pengar
700 kronor per hektar för klimatcertifikat
Gårdsinitiativet
Varva skapar betestjänst för jordhälsa
Upp till 1 100 kronor per hektar för att binda kol
Ekobot bygger ny autonom mekanisk radrensare
Mörk tid för livsmedelsföretagen
Efterlängtade fältdagar tjuvstartade
Ny köttras betar på Övedskloster
Tidigare intervjuer
Svensk cidertillverkning har stor potential, men för att den ska tas till vara behövs nya och bättre anpassade äppelsorter. SLU-forskaren Kimmo Rumpunen berättar mer i dagens måndagsintervju.
I Lantbruksnytt måndag ska vi träffa professor Peter Lundqvist för att få höra om ett forskningsprojekt vid SLU som rör hot och trakasserier riktat mot lantbrukare. Som vanligt blir det även en rapport från spannmålsmarknaden.
Hästarna gör comeback på årets Milamässa, som startar på torsdag. I dagens måndagsintervju ska vi höra med projektledaren Ann-Christin Lindström vad besökarna mer kan vänta sig.
Vi har tidigare berättat om den växtproteinfabrik som just nu håller på att byggas på SLU i Alnarp. Dagens måndagsgäst är professor Eva Johansson, som ska berätta mer om syftet och målsättningen med det här projektet.
Idag blir det stort fokus på spannmål. Det blir i vanlig ordning en rapport från spannmålsmarknaden men sedan har vi även Martin Krokstorp som gäst i vår måndagsintervju. Han är styrelseledamot i Spannmålsodlarna. Han kommer bland annat att prata om vilka utmaningar som väntar dem under 2019.
Charolaisuppfödaren Sven-Olof Hägg berättar i dagens program att automatiskt brunstkontroll som blir allt vanligare i mjölkbesättningar, men med fördel även kan användas vid köttproduktion.
Vad innebär den nya statsbudgeten egentligen för olika de olika stöden till energiproduktion? Detta får vi svar på i dagens måndagsintervju med Max Jamieson, energirådgivare på HIR Skåne.
I dag kommer det att handla en hel del om bevattning då vi har besök av Maria Weiberg, vd på Rosenqvist Irrigation.