Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Afrikansk svinpest rör om den globala proteinmarknaden då Kina kommer att behöva importera stora mängder kött de kommande åren, vilket vi får veta mer om i dagens program. Vi besöker...
I dagens program pratar vi med Fendts marknadschef om varför investeringsviljan på många gårdar går ner just nu i Europa, trots att mycket pekar på god lönsamhet för de flesta....
I dagens Lantbruksnytt berättar vi om ökad optimism och uppfattningar om bättre lönsamhet, men att lantbruk fortfarande känns olönsamt enligt drygt hälften av lantbrukarna, det visar den senaste Lantbruksbarometern. Vi...
I dagens program är vi på plats på Svinekongress i danska Herning. Tongångarna var mycket positiva då nuvarande slaktsvinspris är det högsta i Danmark på 20 år. 
Vi tittar också...
Stora skillnader i spannmålspris vid leverans och försäljning. Vi har tagit reda på varför inte lantbrukaren kan få mer betalt vid leverans. 
I dagens program tittar vi också närmre på...
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda...
I dagens program ska vi titta lite närmare på en av de viktigaste ingredienserna i en av våra nya, importerade högtider och då pratar vi om Halloween. På Boställets grönsaker...
I dagens program ska vi besökare en lantbrukare som inför årets höstsådd investerat i en ny såmaskin – en tolvmeters Lemken. 
Och Lantbruksnytts reporter Anders Niléhn har provkört många traktorer...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Knylkorn framtidens perenna korn
Djurvälfärdsfördelar med virtuella stängsel
Lyckad ekomajsetablering med grundare sådd
Kraftigt reducerat pris på riskrådgivning
Virtuella stängsel hade kunnat rädda ranchdriften
Swedish Agro med ny fältrobot i portföljen
Torkan påverkar skörden över hela landet
Östersjön som enda vattenkälla
Högt tryck efter bevattning
Ny mjölkrobot kan rädda gårdens grovfodersituation
Regeringen tror inte att ett krisstöd hade underlättat situationen
Stort fokus att ta fram foder
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.