Man brukar säga att gränsen för var höstrapsen är lönsam går vid Dalälven. Snart kan dock lantbrukarna norr om den få en egen oljegröda, nämligen fältkrassingen. Den tillåtna dosen av...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Sockerbetsodlare kommer i år att använda sockerbetsfrö som är betat med Force. Men det kan eventuellt innebära ett sämre skydd mot insektsangrepp. Nordzucker kalkylerar med ännu ett förlustår. Men förhoppningen...
I dagens program är vi med vid potatissättning på Bjärehalvön och så tar vi del av nya tips vad gäller gödsling till ekologiska odlingar.
Plöj ner lantbruksfilmen och få näring till jorden. I dagens program besöker vi Gaia som har uppfunnit ett biomaterial som man hoppas skall minska användandet av plast i lantbruket. Vi...
Det finns en chans att vi snart kommer se en nedgång i gödselpriserna – men inte förrän om ett par månader. I dagens program får vi höra mer om världsmarknadsläget...
Vår gäst idag är Håkan Håkansson från HIR Skåne, han skall få berätta hur det går i vårbruket så här långt.
På Söderberg och Haak i skånska Rinkaby valde man i år att tidigarelägga maskinvisningen och vi på Lantbruksnytt var med där, lördagen den första mars.
I dagens program får vi höra om bristen på slaktare och styckare som har fått HK Scan att satsa på en egen utbildning. Vi har även besökt ”Årets omläggare” -...
Senaste inslagen
Snåla inte på mellangrödorna
8S gör äldre MF opraktisk
Positiv skördeprognos trots viss oro
Rekordutdelning från Lantmännen
EU:s chefsveterinärer på möte i Halland med hållbarhet i fokus
EU-deal på plats om ukrainska spannmålen
Glada bonden vinner tvist mot Arla
Det sena vårbruket
Stressade växter låter
Automatiserad klimatberäkning med Agrosfär
Bra förutsättningar för tjeckiskt lantbruk
Mer vårraps och på fler ställen
Tidigare intervjuer
Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.