I dagens program lär vi oss olika spruttekniker och hör om fördelar och nackdelar med bland annat droplegs och släpduk. Dessutom rapporterar vi om fler maskinnyheter från den tyska mässan...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens Lantbruksnytt berättar CNHs redskapschef om affären med Kongskilde och så innebär den svaga lönsamheten inom mjölkproduktionen att många kvigor slaktas. – Det är ett hot mot det svenska...
I dagens program berättar Kronfågels vd Magnus Lagergren om företagets nya slakteri och så har vi varit på en temadag med Landsföreningen Sveriges Maskinstationer där det pratades om säkra drag.
Forskare vid SLU vill ta Flugan Black Soldier till Sverige för att göra avfall till foder och så tittar vi på utfodringslösningar som sparar tid och drivmedel på EuroTier i...
I dagens program fortsätter vi vår rapportering från Eurotier där vi spanar in Delavals nya gödselrobot. Dessutom berättar vi om den senaste skördestatistiken från Jordbruksverket.
I dagens program får vi en rapport från den tyska inomgårdsmässan Eurotier. Dessutom berättar vi att den tidiga frosten i söder ställer till det för bland annat sockerbets- och potatisodlare.
Att funktionstesta växtskyddssprutan är numera obligatoriskt, Lantbruksnytt har pratat med Christer Johansson, maskinkonsulent på Jordbruksverket om detta. Och så har vi en rapport från lantbruksutställningen Eima i Bologna.
I dagens program får vi svar på hur årets rapsmästare, Gunnar Henningsson, bar sig åt för att nå drygt 6 500 kg frö per hektar, och så besöker vi en...
Senaste inslagen
I dessa system investerar grisproducenter
Mjölkpriset fortsatt högt i handeln
RMV till Tyskland
Trädgårdsnäringen ansträngd
Ökad investeringsvilja inom grisproduktion
Bra spannmålskalkyl till 2024
Utfodring av tranor gynnar lantbrukarna
Senare betsådd än normalåret
Regeringen vill ge Konkurrensverket fler verktyg
Grynhavre kan få prisskjuts vid sent vårbruk
Ukrainsk spannmål pressar priserna i Polen
Större löneökning för många lantarbetare
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.