I dagens program så kartlägger vi hur långt de regionala livsmedelsstrategierna har kommit. Fyra län har inte ens börjat med arbetet. Dessutom rapporterar vi om mjölkdebatten i Europaparlamentet igår.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program kommenterar LRF:s förbundsordförande Helena Jonsson den ombildade regeringen. Och så rapporterar vi från LRF:s riksförbundsstämmans andra dag där flera av diskussionerna handlade om vilt.
I dagens program rapporterar vi från LRF-stämman på Sånga Säby. Och så har vi en intervju med en av de första lantbrukarna som byggde egen biogasanläggning på sin gård för...
I dagens program pratar vi med Svenska Fåravelsförbundets ordförande Magnus Jönsson om deras årsstämma i fredags. Dessutom berättar vi om att många motioner på LRF:s riksförbundsstämma handlar om viltfrågor. Vi...
Vi har besökt Alnarps Lantbruksmuseums nya modelltraktoruställning. Och nya grödor för svenska odlare. Det kan bli verklighet när HIR Skåne tar hjälp av en agronom från Syrien för att kartlägga...
Idag gör vi ett besök hos Jan Ehrensvärd som är föreslagen att sitta med i LRF´s riksstyrelse. Han har varit lantbrukare sedan 2009 men hoppas kunna tillföra lite nya tankar...
I dagens program pratar vi med Swedish Agros vd som berättar om framtiden för koncernen och så tittar vi närmare på solceller. Vad ska man egentligen tänka på innan man...
I dagens program har vi en rapport om mötet mellan Europas jordbruksministrar som samlas i Bryssel för att diskutera djurskydd. Och så har vi en intervju med Margareta Dahlberg som...
Senaste inslagen
Ukrainsk spannmål pressar priserna i Polen
Större löneökning för många lantarbetare
Vårbruket Hovbydal
Klimatstabilare vete med råg-gener
Metsjö q51
Potentiellt kanonår för betor
Teknik som är tillgängligt i dagsläget
Cameleon allt mer intressant som radhacka
Genförädling mot svartrost och gulrost
Eko tappar i lågprisjakten
Energioberoende gård
Lyckegård satsar framåt med utveckling
Tidigare intervjuer
Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.
Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.