I dagens program får vi veta mer om ett forskningsprojekt om hur man bättre kan etablera lusern på fler platser i landet. Vi besöker också Göteborgs egna stadsbonde.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program ska vi ta oss tillbaka till Halla gård och ta en närmare titt på det nya stallet, som med sin hybridventilation och sitt utfodringssystem, sticker ut ur...
Med det klimatsmarta stallet på Halla gård får växtbaserade proteiner svårt att konkurrera vad gäller klimatpåverkan och så får HK Scan förklara varför svenskt grispris halkar efter både tyskt och...
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin...
I dagens söndagsinslag ska vi fokusera lite mer på all den data som en modern bil kan bidra med. Ford har lanserat en uppdatering av sin Transit-serie och vi på...
Vi har tittat på ett solcellsaggregat som kan lösa problemet med eltillgång vid stängsling av tillfälliga beten.
Och i Tyskland är det vanligt med traktorer och dumpersvagnar vid entreprenadarbete men...
Nordic sugars kontrakterade areal ökar inför nästa år och vi har träffat en lantbrukare som står oss nära på Lantbruksnytt, nämligen Filip Niléhn. Han väljer att satsa på sockerbetorna inför...
I dagens Lantbruksnytt kan vi konstatera att det börjar dra ihop sig mot slutet för årets tester i Årets Traktor 2020. Fem traktorer återstår och i dag tittar vi närmre...
Senaste inslagen
Vårbruket Hovbydal
Klimatstabilare vete med råg-gener
Metsjö q51
Potentiellt kanonår för betor
Teknik som är tillgängligt i dagsläget
Cameleon allt mer intressant som radhacka
Genförädling mot svartrost och gulrost
Eko tappar i lågprisjakten
Energioberoende gård
Lyckegård satsar framåt med utveckling
Större risker inom grisproduktionen
LRF backade kraftigt 2022
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.