Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Afrikansk svinpest rör om den globala proteinmarknaden då Kina kommer att behöva importera stora mängder kött de kommande åren, vilket vi får veta mer om i dagens program. Vi besöker...
I dagens program pratar vi med Fendts marknadschef om varför investeringsviljan på många gårdar går ner just nu i Europa, trots att mycket pekar på god lönsamhet för de flesta....
I dagens Lantbruksnytt berättar vi om ökad optimism och uppfattningar om bättre lönsamhet, men att lantbruk fortfarande känns olönsamt enligt drygt hälften av lantbrukarna, det visar den senaste Lantbruksbarometern. Vi...
I dagens program är vi på plats på Svinekongress i danska Herning. Tongångarna var mycket positiva då nuvarande slaktsvinspris är det högsta i Danmark på 20 år. 
Vi tittar också...
Stora skillnader i spannmålspris vid leverans och försäljning. Vi har tagit reda på varför inte lantbrukaren kan få mer betalt vid leverans. 
I dagens program tittar vi också närmre på...
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda...
I dagens program ska vi titta lite närmare på en av de viktigaste ingredienserna i en av våra nya, importerade högtider och då pratar vi om Halloween. På Boställets grönsaker...
I dagens program ska vi besökare en lantbrukare som inför årets höstsådd investerat i en ny såmaskin – en tolvmeters Lemken. 
Och Lantbruksnytts reporter Anders Niléhn har provkört många traktorer...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Tuffare slaktsvinsmarknad 2023
Risk att biogasaktörer inte befrias från skatt
Nytt svenskt regelverk kring biologisk mångfald väntar
Med vätgas i tanken blir det rent och effektivt
Åkermarkspriset stod emot konjunkturnedgången
Fler lantbrukare vill bli elproducenter
Minskad stärkelseareal
Stängda mejerier påverkar mjölkbönder på sikt
Gräsrotskritik om förändrat LRF
Krafttag kring biologisk mångfald att vänta
Maxstöd beviljat för ny öländsk biogasanläggning
Räntan är en stor kostnadsökning för lantbruket
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.