Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Dataväxt

Senaste programmen

Driftledarutbildningen gör comeback i Önnestad och skolans rektor Hans Martinsson berättar för Lantbruksnytt om den nygamla utbildningen i dagens program där även Sven Fajersson intervjuas om sina 17 år i...
För inredning i grisstall har danska Skiold gjort nytänk kring arbetsmiljön och bra ventilation. Och läge att ta vara på stallgödseln med skenande gödselpriser, genom att minska ammoniakförlusterna finns mer...
I vanlig ordning ägnar vi måndagen åt en rapport från spannmålsmarknaden där flera händelser i omvärlden gett priserna ny skjuts.
I dagens program ser ni det andra av Lantbruksnytts MaskinTest. Det handlar om Ljungby L11, en intressant elvatonsmaskin. Och så sammanfattar vi några av veckans viktigaste nyheter.
I lördagens program berättar vi att EU:s nya ordförandeskap fortsätta fokusera på grön utveckling inom jordbruket. Vi visar moderna lösningar för grisproducenter som funderar på att bygga eller renovera.
Fredagens upplaga av Lantbruksnytt handlar om att stärkelsekampanjen nu är avslutad och resultatet blev bättre än man trott efter provgrävningarna i augusti. Regeringen satsar på biogasområdet och det är inom...
Världsunik ärtproteinfabrik invigd i svenska Bjuv. Processen är energisnål och kemikaliefri. Svenska ärtor är råvaran och mer baljväxtodling kan bli efterfrågad. Och på årets Skånska Jordbrukardagar gick man igenom kalkylerna...
Med flytande biogas blir räckvidden längre på exempelvis traktorn. I dagens program tittar vi på hur den tekniken fungerar och så har traktorer börjat rulla på fälten direkt utanför Lantbruksnytts...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Resistens i ogräs växande problem
Utländsk arbetskraft i form av egenföretagare
Lantbrukarna hanterar osäkerheten väl
Provsmakning ska ge jämnare nötköttskvalitet
Klimatberäkning nödvändig för att kunna konkurrera
Stor potential för ökad köttproduktion i Sverige, det menar i alla fall KLS
Mindre och billigare gödseltunna från Samson
Utnyttjar företagen prisuppgången?
Bästa Deutz-Fahr-försäljaren
Nya vineriet på Kullabergs vingård ett lyft för svensk vinproduktion
Tre stjärnor till Danfoil
Spannmålspriset lär stanna på lägre nivåer
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Den största utmaningarna för LRF Ungdomen är främst kapitalfrågan vid växling mellan generationer, det menar Emil Hjalmarsson ordförande för LRF Ungdomen Skåne som är gäst i vår måndagsintervju.
I dagens måndagsintervju pratar vi om arbetet med att få ut nyanlända i de gröna näringarna. Landsbygdsrådgivare Christer Yrjas från Hushållningssällskapet berättar om matchningsprojekt i Skåne i samarbete med Arbetsförmedlingen.
I dagens måndagsintervju har vi besök av Jörgen Bengtsson från LRF Konsult som berättar om Lantbruksbarometern.
Jonas Arvidsson, VD på Lantmännen Maskin, är vår gäst i dagens måndagsintervju. Han berättar om lantbruksmaskinbranschen och alla de förändringar som sker där.
I dag har vi Kristina Yngwe från Centern i studion, det är Tobias Malmberg som frågar ut henne om var hon och centern står vad gäller viktiga lantbruksfrågor, och så en rapport från spannmålsmarknaden där priset på vete och majs går upp.
Gäst i dagens måndagsintervju är industridoktorand Sandra Lindström från Hushållningssällskapet Skåne. Hon ger konkreta tips till lantbrukare som sysslar med oljeväxter. Vi har också en färsk rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens Lantbruksnytt får du en uppdatering på spannmålspriserna i världen och i måndagsintervjun har vi besök av Mikael Jeppsson, spannmålschef på Lantmännen.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Höstgrödorna ser fina ut på norra halvklotet och vårbruket flyter på bra. Gäst i vår måndagsintervju är Torbjörn Lithell från HK Scan som berättar om animalieproduktionen och slakteribranchens utmaningar framöver.