Dagens program kommer handla mycket om maskiner. Först tar vi en tillbakablick med Claes Lindell som sålt lantbruksmaskiner under hela sitt liv. Och sen träffar vi JCB´s försäljningschef som ser...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Cowfunding vill sälja fler djursorter än ko och gris. Efterfrågan på svensk kyckling ger goda förutsättningar för kläckerier.
Lördagens program handlar om First Farm om arbetet med att säkra framtiden när mjölkpriset vänder. Vi pratar med polisen som tar ett krafttag kring problematiken med lantbruksstölder.
Vi besöker en av de som provar salicylsyra istället för antibiotika vid behandling av Klövspalt. Jordbruksverket rapporterar om hur årets SAM-ansökan har känts.
I dagens program besöker vi Sjöbo kommuns innovationskonferens. Och så träffar vi en sockerodlare som är glad över möjligheten att odla mer efter fylld kvot.
I dagens program så har vi besökt Agro Maskiners invigning. Behövs fler märkningar i svenska livsmedelsbutiker? Vår reporter tar reda på vad den nya märkningen "från Sverige" innebär.
I dag har vi en sammanfattning från debatten i Riksdagen angående den nya livsmedelsstrategin, vilken Regeringen nu får ta emot hård kritik från Alliansen då den hemlighålls in i det...
I dagens program träffar vi en av de 37 mjölkproducenter som får LRF Mjölks guldpris på måndag. Dessutom har vi pratat med en forskare på SLU som arbetar med att...
Senaste inslagen
Tuffare slaktsvinsmarknad 2023
Risk att biogasaktörer inte befrias från skatt
Nytt svenskt regelverk kring biologisk mångfald väntar
Med vätgas i tanken blir det rent och effektivt
Åkermarkspriset stod emot konjunkturnedgången
Fler lantbrukare vill bli elproducenter
Minskad stärkelseareal
Stängda mejerier påverkar mjölkbönder på sikt
Gräsrotskritik om förändrat LRF
Krafttag kring biologisk mångfald att vänta
Maxstöd beviljat för ny öländsk biogasanläggning
Räntan är en stor kostnadsökning för lantbruket
Tidigare intervjuer
Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.
Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.