Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Bonnet

Senaste programmen

Lantbruksnytt var på på plats på lantbruksmässan DLG Feldtage i Tyska Erwitte. Och vi ger en inblick kring läget i spannmålsmarknaden för juni utifrån senaste USDA-rapporten och den senaste tidens...
I dagens program återvänder vi till sockerbetsförsöken utanför Staffanstorp men den här gången för att titta på ny teknik och så berättar en av Arlas mjölkproducenter vad han anser om...
Årets skörd av gröna ärtor började denna veckan och Lantbruksnytt var på plats och så ger LRF:s ordförande Palle Borgström sin syn på utfallet i EU-valet.
Förstaskörden blev bra i Skåne. Lantbruksnytt besöker Vankivagården som även bygget ut stallarna just nu och så besöker vi ytterligare en mjölkproducent i dagens program, den här gången för att...
Spannmålspriserna fortsätter att falla men än är det inte för sent att sälja. Finland vaccinerar djurskötare mot fågelinfluensa. Ny vecka med Lantbruksnytt.
I dagens program handlar det om att det danska slakteriet Tican ökar resultatet trots kraftigt minskad volym. Dessutom är det en nyhetssammanfattning från veckan som gått och en söndagstävling.
Centerns toppkandidat till EU-valet, Emma Wiesner, vill se fler svenska parlamentariker ta fajten i jordbruksfrågorna nere i Bryssel. Och Lantbruksnytt var med när vårens första Traktorcafé anordnades i skånska Gärds...
Inför EU-valet har vi pratat med Miljöpartiet vill göra det ekonomiskt fördelaktig att kunna bruka jorden på ett sätt som möter klimatkrisen. Rosenqvists Irrigation är involverade i Näringsbevattningskonceptet.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Arrendeavtalen för solceller på mark
Ökande intresse för Randex vagnar
50-fots skärbord ökade kapaciteten
Fågelinfluensan här för att stanna
eAutoPower redo för produktion
Solceller på mark intresserar fler
Obalans i systemet ger tufft ekonomiskt läge
Bättre lönsamhet men framtidsoro enligt Lantbruksbarometern höst 2022
Medalj till stängselstolpe och värmebehandlad torv
Skira och Ludvig & Co i samarbete kring digital handel
Fortsatt stort intresse för investeringar
Ny buren kultivator från Väderstad
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.