I dagens program möter du Cecilia Ryegård, redaktör på Ekowebb som kommenterar framgången för ekologiska livsmedel. Vi har även träffat Nordic Sugars vd som säger att en flytt till Örtofta...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program gör vi ett besök på den nyöppnade mässan Nordic Agro Summit i Malmö. Och på Vreta kluster har man arrangerat "Världens viktigaste dag". Med fokus på regelkrångel...
I dagens program hör vi hur Grimme ser på fjolåret, ett år då specialgrödor som potatis innebar vissa problem under skörden. Och så hör vi med landsbygdsminister Sven Erik Bucht...
I dagens program är vi på plats i Bjuv för att höra om framtiden för Findus anläggning och så träffar vi det lilla Lundaföretaget Vultus som vill ta ut precisionsodlingen...
I dagens måndagsintervju gästas vi av Björn Pettersson, vd på Swedish Agro Machinery, det blir med andra ord fokus på lantbruksmaskiner och maskinmarknaden i Sverige.
SLU-professor uppmanar till minskad köttkonsumtion, samtidigt som kvalitén är viktig då man äter, och så rapporterar vi om det framtida handelsavtalet mellan EU och några stora sydamerikanska länder.
Lantbruksnytt besöker ett ko-pensionat där uttjänta mjölkkor får nya uppdrag och så redogör vi prisutvecklingen för nötköttet.
I dagens program berättar vi mer om diskussionerna kring afrikansk svinpest och vi hör landsbygdsminister Sven-Erik Bucht kommentera vad som är intressant för Sveriges del. Det blir också ytterligare en...
Senaste inslagen
Blomsterbönder behöver strategier för bättre lönsamhet
Gårdsvandring med fokus på miljö på mjölkgårdar
Nerkortad avskrivningstid på biogasanläggning
8,62 miljarder mer i räntor per år
Nya kontrollregler stjälper gårdsmejerister
Inhemska baljväxter på vallen
Gödningen skall säkras i EU
Halvvägs genom betkampanjen
Nominerade nyheter på Eima
Produktutveckling fortsätter för WellAgri naturliga gödselmedel
Ekologiska livsmedels mervärden väger upp priset
Självförsörjning mer än bara mat
Tidigare intervjuer
Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.
Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.