I dagens program besöker vi en lantbruksmaskinåterförsäljare som har öppet hus men som framförallt har förändrat verksamheten rejält.
Anders Bramsvik är ny ägare till Ystad Traktor & Maskin och...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Lantbruksnytt provkör en teleskoplastare med kraftuttag, lyftdragkrok och trepunktslyft bak, för att se om en lastmaskin även kan ersätta en lantbrukstraktor. Intresset för att bygga om konventionella sprutor och såmaskiner...
Företagsinkomsten inom lantbruket förväntas i år öka med 3,6 miljarder kronor till totalt knappt 8,6 miljarder. Ett rejält lyft, men ännu ser man följder av torkan. Den amerikanske presidenten Donald...
Sockerbetskampanjen har kantats av problem, bakgrunden är all den nya utrustningen på bruket i Örtofta hur det påverkar kampanjen berättar vi om i dagens Lantbruksnytt. Och hur kan man som...
I dagens Lantbruksnytt tar vi en titt på teleskoplastare som blir allt vanligare på svenska gårdar. Men vad ska man välja för typ? Vi jämför en midjestyrd modell med en...
I dagens Lantbruksnytt får vi höra mer om årets rekordskörd av sockerbetor och varför denna kommer ett år för tidigt. Vi besöker också Mällby Lantgård på Bohusländska ön Tjörn som...
Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
I dagens program gör vi ett besök på Gunnagård i Svartrå utanför Ullared, där antalet djur på gården ökat snabbt i takt med att efterfrågan på deras linderödssgrisar blivit allt...
Senaste inslagen
Årets leverantör nöt 2022
Bins pollen kan visa risk med växtskyddsmedel
Matprisökningarna har mattats av
HK Scans utmärkelse årets leverantör gris 2022
Biologisk mångfald hotad från flera håll
Ystad Traktor & Maskin i nya lokalen
Kalkning för att stävja klumprotsjuka
New Holland ökar takten i år
Kapa kostnader med markkartering
Grüne Woche enorm möjlighet för Österlenkryddor
Ny rådgivningstjänst med fokus på väder och affärer
Ombyggd motorväg bidrar till översvämning på odlad jord
Tidigare intervjuer
Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.