I dagens program berättar vi om den senaste USDA-rapporten. I vår måndagsintervju ska det handla om potatis och mer specifikt potatisens stärkelse. Gäst är Mariette Andersson, forskare på SLU.
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens lantbruksnytt är det dags för den sista delen i vår serie om mjölk. Vi träffar en ekonomirådgivare som resonerar om hur en mjölkbonde ska förhålla sig till mjölkpriset....
I dagens program fortsätter vi vår mjölkserie och det är dags att sia lite om framtiden och det gör vi tillsammans med Lennart Holmström på LRF Mjölk. Just nu pågår...
I dagens program kan vi berätta att betodlare aktiva under början av 2000-talet kan få tillbaka sammanlagt 25 miljoner kronor. För att ha chans på pengarna krävs dock detaljrik dokumentation...
Mathantverk är stort i Jämtland och vi har besökt ett av alla de framgångsrika företag som finns i de jämtländska fjällen. Och en studie från Nederländerna visar att länder som...
Snart presenteras nya regler kring självgående fordon. Här förutspås det förslås förenklingar kring reglerna som rör jordbruksrobotar. Och så fortsätter vi vår mjölkserie. Idag får ni höra om hur mjölkproducenternas...
I dagens program får vi en rapport från spannmålsmarknaden och gäst i vår måndagsintervju är Anders Hedberg som jobbar med sensorer inom lantbruket.
I Lantbruksnytt den 3 mars berättar vi att foderautomat kan vara ett stort plus nu när det kommer nya regler kring smågrisavvänjningen. Snart infaller den stora lamningstiden i Sverige och...
Senaste inslagen
Högre pH kan ge mer skörd
Lantbrukare tacksam för ett bra år 2022
Skånefrö testar att göra biokol av slam
Vi tittar på en digital hjälpreda i grisstallet
Agri- och Ecovoltaics
Svensk rapsodling mot ny rekordareal
90 000 hektar svensk spannmål hamnar i Norrköping
Tuffare läge 2023
Stagnerande skördar kommande tio åren
Energieffektiv förädling i Norrköping
Unik elfyrhjuling till 2025
Utbilda dig till servicetekniker till hösten
Tidigare intervjuer
Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.