Torsdagens Lantbruksnytt handlar om att Sverige har för låga klimatambitioner och för dålig koll på den ekonomiska jämställdheten och därför kritiseras Sveriges CAP-planer av EU. Rapsdagen som arrangeras av södra...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
HKScan och Coop gör en storsatsning på svenskt griskött. I dagens program berättar Thorbjörn Lithell, försäljningsdirektör på HK Scan om det nya upplägget och så rapporterar vi om vad som...
Ytterligare två miljarder i krisstöd till lantbruket, denna gången med stort fokus på animalieproducenterna. Precisionskalkning är enkelt för lantbrukaren men snabbt lönsamt.
En rapport från IGC visar att lagren av vete i världen minskar och det driver priserna uppåt. Så spannmålspriserna ligger kvar på höga nivåer även den här veckan.
I dagens program rapporterar vi om en ny pickupsträngläggare från österrikiska Pöttinger och så sammanfattar vi några av veckans viktigaste nyheter.
Vintern har tagit hårt på rapsen i delar av landet. I lördagens program tar vi oss till ett rapsfält i Skaraborg. Vi ställer också frågan "Är du säker?".
I fredagens program kollar vi till höstvetet och sockerbetorna. Vi får också höra hur starten på 2022 sett ut för den danska robottillverkaren Agrointelli.
I dagens program tittar vi på nya Geospread från Kverneland med ökad sektionskontroll och skonsam gödselhantering och så rapporterar vi om svenskens köttkonsumtion som nu åter ökar.
Senaste inslagen
Lyckeby ser möjligheter med NGT-tekniken
Ökat intresse för att investera i Kalmar efter en bättre skörd
Billigare gödningsalternativ inom stärkelse
Bednar med ny organisation i Sverige
Grahns tar sig an hampaskörden
Tackla insekter med hjälp av insådd
Snabb omställning av plogen
God skörd i sydöstra Sverige - efter några tuffare år
Ny tork ökar kapaciteten utan mer personal
Signalgröda mot vildsvinsangrepp går mot sitt slut
Första spadtaget till Lantmännens ärtproteinfabrik är taget
Försäkring mot både torka och översvämning
Tidigare intervjuer
Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.