Rampspridarna klarar varierad giva ner till varje munstycke, centrifugalspridarna kan bara regleras för halva arbetsbredden. Nu tror Rauch att rampspridartekniken kommer på bredare front. Och så fortsätter försöken med att...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
I dagens program hälsar vi på den i särklass största svenska utställaren på Agritechnica, närmare bestämt hos Väderstad. Vi berättar också om möjligheten att speed-dejta en tvärvillkorsrådgivare.
I dagens program inleder vår rapportering från lantbruksmässan Agritechnica i Tyskland och kollar på världspremiären av en helt ny spruta från Hardi. I söndags var det även prisutdelning i Årets...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
I dagens program ska vi ta oss ut i skogen och träffa två dragvilliga hästar. Förr var hästen det primära dragdjuret både inom jordbruket och skogsbruket. Men med maskinernas intåg...
Det kommer ny teknik inom kraftuttagsdrift. I dagens program tittar vi på elektrisk mekaniska system. Vi får också lära oss mer om ett sätt att äta upp en liten andel...
I dagens program får vi höra hur Lyckeby Starch med ett snitt på ungefär 11 ton handelsstärkelse per hektar går mot ett normalår och hur slumpvisa jordprovtagningar i Skåne och...
I dagens Lantbruksnytt har vi besökt sockerbruket i Örtofta. Årets sockerbetskampanj ser ut att bli lång, dels på grund av inkörningsproblem på fabriken men även för att årets skörd ser...
Senaste inslagen
Prisat skolkök med ekologisk mat
Fjärranalys av vallkomposition med drönare
DNA-analys i laboratorium effektivare än växtförädlaren
Spannmålspriserna stiger runt nyår
Norrländsk jordbruksvetenskap byter skepnad
Hastigheten är vinsten i nya växtlabb
Krav på köttets ursprung dröjer
Med självinsikt blev växtförädlingen bättre
Haybuster är nytillskott i maskinportföljen
Hållbarhet är A och O
Resistens i ogräs växande problem
Utländsk arbetskraft i form av egenföretagare
Tidigare intervjuer
Hur ser forskningsläget ut när det gäller växtskydd för rot- och knölgrödor? Vi har bjudit in professor Erland Liljeroth från SLU för att höra mer om de utmaningar och möjligheter som forskarna har att handskas med.
Vad satellitbilder och artificiell intelligens kan bidra med till dagens lantbrukare vet Joakim Wahlqvist från IT-bolaget Sogeti. Han är dagens måndagsgäst i studion.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Intresset för gårdsbaserad biogas har länge varit svalt i Sverige. Det vill Jordbruksverket ändra på. Dagens måndagsgäst Anna Hagerberg ska berätta om myndighetens nya satsning på biogasrådgivning.
Vi har bjudit in Niels Andresen till dagens måndagsintervju för att svara på hur den ekologiska marknaden i Sverige mår.
I dagens måndagsintervju ska det bland annat handla om resistensproblematik vid svampbehandlingar.
Den har kallats både arbetsförmedling och dejtingapp för kor, men hur fungerar egentligen nystartade betesförmedlingen? Vad är syftet och vad hoppas man uppnå? Vi bjöd in Fredrik Rydhagen från länsstyrelsen för att reda ut begreppen i dagens måndagsintervju.
Hur artar sig egentligen årets växtsäsong? Vi bjöd in HIR Skånes växtodlingsrådgivare Paul Leteus till en måndagsintervju för en genomgång av de vanligaste grödorna.
Äldre spannmål, exempelvis spelt, har en plats vid våra bord och på våra åkrar. Det menar forskaren Karin Wendin som deltar i projektet Historiska sädesslag i framtidens mat. I dagens måndagsintervju ska hon berätta mer.