I dagens program tittar vi på Lunds Universitets forskning om torkan 2018, en sammanställning som ska vara till nytta för framtiden. Och så ska svenskt lantbruks konkurrenskraft och livsmedelsförsörjning stärkas...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Idag träffar vi ett par som tog över gården för bara två år sedan. Nu är de nominerade till KRAV-priset Årets omläggare. Och tävlingen Rapsmästaren är i full gång, vi...
I tisdagens Lantbruks berättar vi att SLU har fått ett nytt ämnesområde som kallas företagsledning. Det ska stärka framtida företagsledare inom lantbruket. Vi tar också en titt på Nissans nya...
I dagens Lantbruksnytt intervjuas Frans Brodde från HIR Skåne som pratar om precisionsodling och tjänsten Markkartering.se. Det blir också en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
För lantbruksfirmorna i området är Hindersmässan viktig. Alla företagen har ett utökat evenemang, visar upp sitt produktprogram och tar emot många kunder.
Likviditetsplanering kan vara väl investerad tid. Hushållningssällskapen i landet erbjuder kurser i vår. Med ett allt större sug efter vegetarisk kost öppnar det upp för svenskodlade linser. En lantbrukare i...
Vid Alnarpskonferensen 2020 diskuterades hur lantbruket kan förändra sin klimatpåverkan, markanvändning och hur forskningsrapporter påverkar debatten. Och vi besöker en av pilotgårdarna i projektet Svensk kolinlagring, ägaren ser stora potential...
I Lantbruksnytt idag berättar vi att traditionella höstrapssorter kan bete sig annorlunda när en rejäl vinter har uteblivit i hela landet.
Vi har också besökt Närkes Slakteri som står inför...
Senaste inslagen
Fortsatt stort intresse för investeringar
Ny buren kultivator från Väderstad
Oväntat lindrig fågelinfluensasäsong
Spannmålsproduktionen i EU minskad trots krisåtgärder
Lugnare marknad för åkermark
Rickard Karlsson tar över Borgeby fältdagar
Svåra tider väntar ukrainska lantbruket
Jordbearbetningens effekt på renkavlen undersöks
Exakt placering minskar utsädesmängden
Full fart på Väderstad trots kristider
Ångledning till sockerbruket invigd
Grönt index ska öka lantbrukets attraktionskraft
Tidigare intervjuer
Svenska grisuppfödare arbetar hårt för att få till ett exportavtal med Kina. Hur det går med den saken ska vi höra mer om i dagens måndagsintervju med Mattias Espert, vice ordförande i Sveriges grisföretagare.
Vad händer med krisstödet? Vad innebär Brexit? Vad ska svenska lantbrukare tänka på 2019? Det är några av de frågor som HIR Skånes EU-samordnare, Ingemar Henningsson, ger svar på i dagens måndagsintervju.
Svenska kycklingproducenter har fått ny konkurrens från Finland, vi har svensk fågels vd i studion som pratar om detta.
I veckans måndagsintervju kommer det att handla om läget inom svensk köttproduktion efter sommarens torka. Det blir även en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju ska det handla om odling i containrar. Det är en företeelse som fortfarande är ganska ovanlig i Sverige, men det är en teknik på frammarsch. Det menar dagens måndagsgäst Harrie Rademaekers, styrelseordförande och delägare i foodtech-företaget Futufarm.
I dag kommer Lantbruksnytt att handla om betor, men vi börjar som vanligt veckan med en rapport från spannmålsmarknaden.
Vildsvin orsakar årligen skador för lantbruket på över en miljard kronor - och nästa år ser det ut att bli ovanligt mycket gris i skogarna. Anders Rolfsson som är ledamot i LRF Skåne berättar om LRFs tankar kring problemet med vildsvin.
Dagens måndagsgäst heter Gunilla Berg och jobbar till vardags på Växtskyddscentralen. Vi ska bland annat höra med henne om höstens kraftiga inflygning av bladlöss i fälten i södra Sverige.