Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Ny produkt ökar djurhälsan och minskar foderkostnaden. Lantbruksnytt träffar i dagens program en mjölkproducent som testat Homendry med gott resultat. Och så tittar vi på solceller, något som blir allt...
Dubbelseger för John Deere i Årets Traktor 2022. De blev etta i såväl fältklassen som i klassen för bästa gårdstraktorn. Med Dataväxt nya klimatkoll får lantbrukaren exakta uppgifter om mängden...
I tisdagens upplaga av Lantbruksnytt handlar det om att svenskt lantbruks klimatpåverkan kan bli minimal även med ökad produktivitet. Det handlar också om fältförsök där man testar mellangrödor som klimatsmart...
Ny vecka med Lantbruksnytt och det innebär som vanligt en rapport från det senaste händelserna på spannmålsmarknaden. Och Sverige borde klara klimatmålen i Parisavtalet enligt ny rapport från livsmedelsbranschen.
Väderstad firar 30 år med samma distributör i Finland. Det är ett lyckat samarbete med Hankkija som inneburit en leverans på 9 000 maskiner och som vanligt en nyhetssammanfattning från...
I lördagens program har vi tittat på maskiner. Maskindemonstrationerna som vi minns dem sedan innan pandemin är tillbaka och lantbrukarna tycks ha saknat dem. Prisat landsbygdsföretag föder upp och slaktar...
I Lantbruksnytt fredag berättar vi om ett nytt gödselmedel på svenska marknaden. Vi har också kikat på potatismaskiner. Traktorservice i skånska Östra Sönnarslöv visade den senaste tekniken från AVR.
Säljmöjlighet men leveransproblem är alla säljares mardröm, idag är det verkligheten för flera lantbruksmaskinförsäljare. Amazone ökar sin omsättning och räknar med att klara sitt produktionsuppdrag trots viss brist från leverantörer.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Öppethus hos MaskinGruppen Staffanstorp
Nya CAP ska öka generationsväxlingarna
Redskap stiger inte i pris som traktorer
Elpriset stoppar tidig tomatsådd
Stabilt ekonomiskt resultat för svenska lantbruket
Bättre betalning ska ge fler odlare
Maskinshow i Åstorp
Slakterierna ser positivt på nötköttsmarknaden
Camelina sativa - kulturväxt med användbar olja
Dataväxt seminarie med rätt insats på rätt plats
Ny handlingsplan för gris, nöt och lamm
Digital plattform som gynnar klimat och lönsamhet
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Borgeby fältdagar närmar sig och idag har vi mässgeneralen Andreas Mårtensson på plats som ska berätta mer om vad som händer under mässan.
EU-kommissionen har föreslagit förändringar i lantbruksstödet – vad kan det innebära för svenska lantbrukare? Och vilka konsekvenser får resultatet i EU-parlamentsvalet? Detta och mycket annat ska Carl-Axel Andersson på LRF Konsult svara på i dagens måndagsintervju.
Hästnäringen med binäringar omsätter idag 72 miljarder kronor och sysselsätter tusentals människor runt om i Sverige. Men vad krävs egentligen för att branschen ska utvecklas ännu mer? Pia Petersson, verksamhetsledare för Hästen i Skåne är dagens gäst i Måndagsintervjun och ger svar på dessa frågor.
Efterfrågan på arbetskraft inom gröna näringar är stor. I dagens måndagsintervju har vi besök av en lantmästarstudent som snart tar examen. "Ett av mitt livs bästa beslut" så beskrivs utbildningsvalet av studenten, hör mer om varför i dagens program.
Dagens måndagsintervju kommer att ha fokus på grönsaker då vi har besök från Sydgrönt.
Om knappt två veckor är det val till Europaparlamentet. I dagens måndagsintervju kommer vi prata en hel del om EU och EU:s jordbrukspolitik. Gäst är Ewa Rabinowicz, professor i jordbruksekonomi.
Ett SLU-projekt har testat drönare och bildanalys för att identifiera angrepp av bladmögel på potatis. I dagens måndagsintervju förklarar forskaren Erik Alexandersson hur metoden fungerar.
Dagens måndagsintervju handlar om hållbarhet och självförsörjning. Hur hänger de här begreppen ihop? Och vad kommer krävas av svenskt lantbruk framöver? Dagens gäst heter Georg Carlsson och är forskare på SLU, Alnarp.