Smågrisbrist att vänta inom grisnäringen. Vi hör vad Svenska Köttföretagen anser om risken att antalet smågrisar minskar med upp emot 200 000. Och danska VKST demonstrerar det senaste inom tekniken...
Lantbruksnytt TV
Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.
Senaste programmen
Priserna på de internationella börserna föll i förra veckan men för svensk del gick de upp, anledningen är att den svenska kronan försvagades under veckan.
Veckans händelser sammanfattas i nyhetssvepet. Uppmärksamma tittare har möjlighet att tävla om en biljett till Borgeby Fältdagar.
Vi tittar på tjeckisk rapsoljepressning. I Sverige säljs största mängden raps till Århus Karlshamn som pressar den till olja. Lantbrukare skulle själva kunna göra det arbetet under vintern och på...
I dagens program om Gårdsinitiativet, där HKScan låter lantbrukare dela med sig av kunskap och data. Och I Danmark har man kommit längre med klimatcertifikat för lantbrukare med växtodling som...
I Lantbruksnytt torsdag berättar vi att danska Agreena hjälper lantbrukare att sälja klimatcertifikat och det kan ge betydande belopp per hektar. Varva utvecklar betestjänst för jordhälsa, vitaliserar jorden med värphöns.
Onsdagens program handlar om hur de svenska livsmedelsföretagen står inför en otroligt svår tid. Ekobot sålde slut på alla sina autonoma mekaniska radrensare, nu skall de bygga en helt ny...
I dagens program berättar Övedskloster om sin nya köttras, Murray Grey, som ännu är ovanlig i Sverige. Vi får också en försmak av bland annat Yaras demoodlingar med gödselstrategier som...
Senaste inslagen
Gödningen skall säkras i EU
Halvvägs genom betkampanjen
Nominerade nyheter på Eima
Produktutveckling fortsätter för WellAgri naturliga gödselmedel
Ekologiska livsmedels mervärden väger upp priset
Självförsörjning mer än bara mat
Stor kostnad för ett land till
Norrmejeriers nya vd vill ut på världsmarknaden
Småländsk mjölk på tyska hyllor
EU vill kraftigt minska användandet av växtskydd
Historiskt låg försäljningsutveckling
2022 har varit lönsamt men 2023 ser mörkare ut
Tidigare intervjuer
Svensk cidertillverkning har stor potential, men för att den ska tas till vara behövs nya och bättre anpassade äppelsorter. SLU-forskaren Kimmo Rumpunen berättar mer i dagens måndagsintervju.
I Lantbruksnytt måndag ska vi träffa professor Peter Lundqvist för att få höra om ett forskningsprojekt vid SLU som rör hot och trakasserier riktat mot lantbrukare. Som vanligt blir det även en rapport från spannmålsmarknaden.
Hästarna gör comeback på årets Milamässa, som startar på torsdag. I dagens måndagsintervju ska vi höra med projektledaren Ann-Christin Lindström vad besökarna mer kan vänta sig.
Vi har tidigare berättat om den växtproteinfabrik som just nu håller på att byggas på SLU i Alnarp. Dagens måndagsgäst är professor Eva Johansson, som ska berätta mer om syftet och målsättningen med det här projektet.
Idag blir det stort fokus på spannmål. Det blir i vanlig ordning en rapport från spannmålsmarknaden men sedan har vi även Martin Krokstorp som gäst i vår måndagsintervju. Han är styrelseledamot i Spannmålsodlarna. Han kommer bland annat att prata om vilka utmaningar som väntar dem under 2019.
Charolaisuppfödaren Sven-Olof Hägg berättar i dagens program att automatiskt brunstkontroll som blir allt vanligare i mjölkbesättningar, men med fördel även kan användas vid köttproduktion.
Vad innebär den nya statsbudgeten egentligen för olika de olika stöden till energiproduktion? Detta får vi svar på i dagens måndagsintervju med Max Jamieson, energirådgivare på HIR Skåne.
I dag kommer det att handla en hel del om bevattning då vi har besök av Maria Weiberg, vd på Rosenqvist Irrigation.