Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Lantbruksnytt

Senaste programmen

Under förra veckan såg vi prisuppgång i Chicago men fallande priser på Matif. Bakgrunden kan vara att lagren av spannmål är relativt stora i Europa, både hos spannmålsföretag och ute...
I dagens program presenterar vi siffror över lantbrukets avveckling i EU och så sammanfattar vi några av veckans viktigaste nyheter.
I lördagens upplaga av Lantbruksnytt handlar det om rapsens status efter vintern och om sommarens Borgeby fältdagar.
I fredagens Lantbruksnytt berättar vi om upptäckten av rotgallnematoder i ett av Hushållningssällskapets försöksfält i Skåne och om storbranden i Texas där 18 000 mjölkkor dog.
Lantbruksnytt besöker Tureholms Maskinstation utanför Simrishamn som ser positivt på årets betodling tack vare rekordpris på socker och så tittar vi på maskinkostnader, även det något som stigit rejält och...
I onsdagens Lantbruksnytt kan vi berätta att trots förhållandevis små spannmålslager i större exporterande länder är pristrenden fortsatt neråt. Perenna jordbrukssystem kan vara en av lösningarna på hur vi skall...
Mjölkpriset har sjunkit 22 procent på fyra månader, priset i handeln är detsamma. Men vad tycker mjölkproducenterna om nivån på mjölkpriset? Och svenska grisproducenter har medvind till skillnad från övriga...
I den här veckans rapport från spannmålsmarknaden står det klart att börspriserna föll rakt över hela linjen. Mycket på grund av att lagren av spannmål i världen bedömds som större...
Svenskafoder

Senaste inslagen

Storbygge i Åhus hamn
Hjälpen till Ukraina når inte lantbrukarna
Minskad traktorförsäljning har inte drabbat alla
Prisnivån kan hålla i sig över årsskiftet
KLF ser ut att gå mot rekordskörd
Fina skördar runt Malmö
Minerade fält och dykande priser
Tre skånska vargangrepp under en dag
Skördestart i nordöstra skåne
Registrering av utsädessorter med genetisk mångfald en god idé
Kalkylen ser bra ut för fiskproduktion
Fabeos hybridaktioner
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.
Digitalisering och transparens kommer prägla spannmålsmarknaden under de kommande åren. Det menar dagens måndagsgäst Felicia Bindekrans som är marknadsansvarig och medgrundare på Skira. Som vanligt innehåller dagens program även en nyhetsuppdatering med det senaste från spannmålsmarknaden.

I dagens måndagsintervju har Anders Niléhn besök av Mattias Andersson från DataVäxt för samtal om lantbrukets digitalisering. Något som inte längre undgår någon då data används för att styra maskiner, samla in data över arbete samt göra all information tillgänglig för dem som har behov av den.

 Vi har också...
I dagens måndagsintervju möter vi experten som ska spetsa LRF:s hållbarhetsarbete.
Allt fler lantbrukare satsar på solceller, men fallgroparna är många – ofta saknas kunskap och erfarenhet hos installatörerna. Vi har bjudit in Ola Carlsson från Länsförsäkringar för att ta reda på hur man enklast undviker problemen.
I dagens måndagsintervju reder vi ut vad som krävs för att sötpotatis ska bli en större gröda i Sverige. Dagens gäst är Oskar Hansson från HIR Skåne. Som vanligt blir det även en nyhetsuppdatering med en rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens måndagsintervju träffar vi Magnus Nilsson från Hushållningssällskapet. Han har lett ett tvåårigt projekt som studerar om man kan utesluta fosforn i startgivan för fodermajs. Det skulle kunna leda till mindre övergödning och att odlaren sparar pengar.
Stölder är ett stort problem inom lantbruket, men ny forskning visar att färre än hälften av alla brott blir polisanmälda. I dagens måndagsintervju ska Stina Bengtsson berätta mer om sin studie bland 570 lantbrukare, maskinentreprenörer och åkare.