Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Bonnet

Senaste programmen

I dagens program berättar LRF:s vd Anna Karin Hatt om lantbrukets svaga resultat i år och alla utmaningar det medför inför år 2024 och så träffar vi Swedish Agro Machinerys...
Vem har störst rätt till vattnet? En fråga som ställs i dagens program och som kan ställas på sin spets när det blir varmare och torrare och så återvänder vi...
I dagens program besöker vi Uråsa maskinaffär i Älmhult, en av de återförsäljare som säljer mest Deutz-Fahr i Sverige. Och vi tittar på lösningar för att styra vattnet och nå...
Vi börjar veckan med de senaste händelserna på spannmålsmarknaden. Grönt näringslivsindex backar och svenska sockerbetor skall nu skeppas till Polen.
I söndagens utsändning av Lantbruksnytt blir det i vanlig ordning en sammanfattning av veckan som gått.
Det går bra för svenskt nötkött och HK Scan satsar vidare på produktutveckling för att det ska bli ännu bättre. Om det handlar dagens program där en annan positiv nyhet...
Ekomarknaden har krympt men många arbetar febrilt för att få den att öka igen. Att valutasäkra EU-stöden har inte visat sig lönsamt historiskt. Men just nu kan det trots allt...
I dagens program om Skira som sökte nya spannmålsköpare bland grisföretagare på Grisföretagardagen. Och på Agritechnica visade New Holland sina stora satsningar på alternativa bränslen som el och metangas.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Swedish Agro Machinery på rätt väg
Pressat läge och sämre framtidstro hos lantbrukare
Personalvård – lika viktigt som vård av grisarna
Lantbrukets plats i vattenhierarkin
Smarta lösningar för vattnet i fält
Deutz-Fahr fortfarande populärt i Älmhult
Lyckad bekämpning av Afrikansk svinpest
Positivt på nötmarknaden
Gynnsamt med osäkrad kurs för EU-stöden
Eko sjunkit i Norden
New Holland tror inte på vätgas i dag
Skira söker fler köpare
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Den största utmaningarna för LRF Ungdomen är främst kapitalfrågan vid växling mellan generationer, det menar Emil Hjalmarsson ordförande för LRF Ungdomen Skåne som är gäst i vår måndagsintervju.
I dagens måndagsintervju pratar vi om arbetet med att få ut nyanlända i de gröna näringarna. Landsbygdsrådgivare Christer Yrjas från Hushållningssällskapet berättar om matchningsprojekt i Skåne i samarbete med Arbetsförmedlingen.
I dagens måndagsintervju har vi besök av Jörgen Bengtsson från LRF Konsult som berättar om Lantbruksbarometern.
Jonas Arvidsson, VD på Lantmännen Maskin, är vår gäst i dagens måndagsintervju. Han berättar om lantbruksmaskinbranschen och alla de förändringar som sker där.
I dag har vi Kristina Yngwe från Centern i studion, det är Tobias Malmberg som frågar ut henne om var hon och centern står vad gäller viktiga lantbruksfrågor, och så en rapport från spannmålsmarknaden där priset på vete och majs går upp.
Gäst i dagens måndagsintervju är industridoktorand Sandra Lindström från Hushållningssällskapet Skåne. Hon ger konkreta tips till lantbrukare som sysslar med oljeväxter. Vi har också en färsk rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens Lantbruksnytt får du en uppdatering på spannmålspriserna i världen och i måndagsintervjun har vi besök av Mikael Jeppsson, spannmålschef på Lantmännen.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Höstgrödorna ser fina ut på norra halvklotet och vårbruket flyter på bra. Gäst i vår måndagsintervju är Torbjörn Lithell från HK Scan som berättar om animalieproduktionen och slakteribranchens utmaningar framöver.