Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Bonnet

Senaste programmen

Det finns inte många fakta just nu som talar för att priset för spannmål och andra lantbruksgrödor ska vända upp i närtid, priserna fortsätter snarare ner.
Vi sammanfattar veckan i ett nyhetssvep. Även denna vecka kan uppmärksamma tittare tävla om en biljett till Borgeby Fältdagar 2023.
Från och med årets säsong kommer samtliga åkermarker kontrolleras med satellit i SAM-ansökan. I veckan sänktes mjölkpriset med ytterligare 21 öre per kilo mjölk. Vi har pratat med en mjölkproducent...
Inga spår efter rotgallnematoder vid nya mätningar i Hushållningssällskapets försöksfält i Kristianstad förbryllar. Flera rapporter om stora utbrott av fågelinfluensa bland vilda fåglar. Enligt SVA är det inte omöjligt att...
I Lantbruksnytt torsdag hör vi Jordbruksverket kommentera sitt inspel till Livsmedelsstrategin 2.0. Deras bästa medicin är lönsamma jordbruksföretag för att vi ska trygga livsmedelsförsörjningen. Och Hushållningssällskapet Skåne gör nu ett...
I Lantbruksnytt onsdag berättar vi att Årets Traktor 2024 började denna veckan med ett möte mellan tillverkare och den internationella juryn. Men några stora tillverkare saknades i år. Greppa näringen...
I dagens program träffar vi Limagrain som med hjälp av goda försöksresultat tagit över majoriteten av den danska rapsfrömarknaden och nu har siktet inställt på Sverige. Det handlar också om...
Efter en lång tid med fallande priser så var det uppåt på spannmålsbörserna. Den svenska valutan försvagades vilket gör att omräknat i svenska kronor blev uppgången ännu högre.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Beescanning
Soyl Sense
Variabelt däcktryck
ProCROSS
Byrokrati
Betcystnematoder
Tysk lantbrukare satsar på maskinstation
Yara N-Sensorsimulator
Erfa-grupper för ökad lönsamhet
Lantbrukarpar får gårdsmiljöpris
Vall lönsamt för spannmålsodlare
Frost ger liten äppelskörd
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Den största utmaningarna för LRF Ungdomen är främst kapitalfrågan vid växling mellan generationer, det menar Emil Hjalmarsson ordförande för LRF Ungdomen Skåne som är gäst i vår måndagsintervju.
I dagens måndagsintervju pratar vi om arbetet med att få ut nyanlända i de gröna näringarna. Landsbygdsrådgivare Christer Yrjas från Hushållningssällskapet berättar om matchningsprojekt i Skåne i samarbete med Arbetsförmedlingen.
I dagens måndagsintervju har vi besök av Jörgen Bengtsson från LRF Konsult som berättar om Lantbruksbarometern.
Jonas Arvidsson, VD på Lantmännen Maskin, är vår gäst i dagens måndagsintervju. Han berättar om lantbruksmaskinbranschen och alla de förändringar som sker där.
I dag har vi Kristina Yngwe från Centern i studion, det är Tobias Malmberg som frågar ut henne om var hon och centern står vad gäller viktiga lantbruksfrågor, och så en rapport från spannmålsmarknaden där priset på vete och majs går upp.
Gäst i dagens måndagsintervju är industridoktorand Sandra Lindström från Hushållningssällskapet Skåne. Hon ger konkreta tips till lantbrukare som sysslar med oljeväxter. Vi har också en färsk rapport från spannmålsmarknaden.
I dagens Lantbruksnytt får du en uppdatering på spannmålspriserna i världen och i måndagsintervjun har vi besök av Mikael Jeppsson, spannmålschef på Lantmännen.
I dagens program har vi en rapport från spannmålsmarknaden. Höstgrödorna ser fina ut på norra halvklotet och vårbruket flyter på bra. Gäst i vår måndagsintervju är Torbjörn Lithell från HK Scan som berättar om animalieproduktionen och slakteribranchens utmaningar framöver.