Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Bonnet

Senaste programmen

Det finns inte många fakta just nu som talar för att priset för spannmål och andra lantbruksgrödor ska vända upp i närtid, priserna fortsätter snarare ner.
Vi sammanfattar veckan i ett nyhetssvep. Även denna vecka kan uppmärksamma tittare tävla om en biljett till Borgeby Fältdagar 2023.
Från och med årets säsong kommer samtliga åkermarker kontrolleras med satellit i SAM-ansökan. I veckan sänktes mjölkpriset med ytterligare 21 öre per kilo mjölk. Vi har pratat med en mjölkproducent...
Inga spår efter rotgallnematoder vid nya mätningar i Hushållningssällskapets försöksfält i Kristianstad förbryllar. Flera rapporter om stora utbrott av fågelinfluensa bland vilda fåglar. Enligt SVA är det inte omöjligt att...
I Lantbruksnytt torsdag hör vi Jordbruksverket kommentera sitt inspel till Livsmedelsstrategin 2.0. Deras bästa medicin är lönsamma jordbruksföretag för att vi ska trygga livsmedelsförsörjningen. Och Hushållningssällskapet Skåne gör nu ett...
I Lantbruksnytt onsdag berättar vi att Årets Traktor 2024 började denna veckan med ett möte mellan tillverkare och den internationella juryn. Men några stora tillverkare saknades i år. Greppa näringen...
I dagens program träffar vi Limagrain som med hjälp av goda försöksresultat tagit över majoriteten av den danska rapsfrömarknaden och nu har siktet inställt på Sverige. Det handlar också om...
Efter en lång tid med fallande priser så var det uppåt på spannmålsbörserna. Den svenska valutan försvagades vilket gör att omräknat i svenska kronor blev uppgången ännu högre.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Beescanning
Soyl Sense
Variabelt däcktryck
ProCROSS
Byrokrati
Betcystnematoder
Tysk lantbrukare satsar på maskinstation
Yara N-Sensorsimulator
Erfa-grupper för ökad lönsamhet
Lantbrukarpar får gårdsmiljöpris
Vall lönsamt för spannmålsodlare
Frost ger liten äppelskörd
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

I dagens program går vi igenom jordbruksstöd för 2020 med hjälp av HIR Skånes Ingemar Henningsson. Vi rapporterar också från spannmålsmarknaden.
Inom 20 eller 30 år kommer jordbruket genomgå en perenn revolution. Det menar dagens måndagsgäst, Lennart Olsson, professor i hållbarhetsvetenskap vid Lunds universitet.
I dagens måndagsintervju ska vi höra SVA:s expert Oskar Nilsson berätta mer om den minskade antibiotikaförsäljningen för djuranvändning i EU.
I dagens program berättar vi bland annat att finsk sockerproduktion behöver fler odlare och att forskare erfar att USAs hamnar bombarderas med afrikansk svinpest.
Hur ska vi summera lantbruksåret 2019? Och vad väntar under 2020? Vi bjöd in LRF Konsults Christine Andersson för att reda ut några av frågetecknen i dagens måndagsintervju
Sveriges grisbönder har ett tufft år bakom sig med turbulens på marknaden och höga foderpriser. Christian Carlsson, som är ordförande för Skånes och Blekinges grisproducenter, vågar ändå se positivt på det kommande året. Hör mer i dagens måndagsintervju.
I dagens Lantbruksnytt får vi en nyhetsuppdatering men sedan blir det fokus på majs. Det är en gröda som blir allt vanligare på åkrarna i framför allt Sydsverige. En som vet allt om majsens fördelar, men också om majsens utmaningar, är Hans Thorell som började odla grödan redan på 70-talet.
Hasse Ripa har varit verksam inom lantbruksmaskinbranschen i flera decennier. I dag är han marknadschef för relativt nystartade Swedish Agro Machinery med huvudagenturen Claas. Hur går det för Swedish Agro Machinery?