Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Bonnet

Senaste programmen

I onsdagens program berättar vi att med rätt val av utsäde går kalkylen ihop, rådgivare rekommenderar det nya stödet för mellangrödor. Fortsatt god lönsamhet inom mjölk, men det gäller att...
Landsbygdsministern har inlett sitt ordförandeskap för jordbruks- och fiskerådet med marknadsfrågorna i fokus. Och vi träffar nötodlaren som tror på fler svenskodlade hasselnötter.
Den här veckan kan vi konstatera ett trendbrott på spannmålsmarknaden då priserna vände uppåt. Men enligt analytikerna är det inget som talar för att den trenden ska hålla i sig.
Dagens program handlar om att Storbritannien minskat sin livsmedelsproduktion markant sedan Brexit och så har vi som vanligt en sammanfattning av veckans viktigaste händelser.
Sockerbetskampanjen har gått i mål och trots många svårigheter längs vägen blev det en lyckad säsong. Soltech planerar för att bygga en 300 hektar stor solcellspark i Lyngby strax utanför...
Virtuella stängsel ser forskarna flera möjligheter med, men regelverk gör att det lär dröja innan de når de svenska lantbrukarna. Klimatförändringar och nya regelverk gör att förändringar är att vänta...
Virtuella stängsel är fortfarande förbjudna i Sverige men skulle kunna ge stora fördelar, det berättar Per Nielsen, forskare på Rise i dagens Lantbruksnytt som även handlar om potatisbladmögel och resistens.
I dagens program får vi höra om att honungsbin kan bli en framtida riskkalylator för växtskyddsmedels effekter på pollinerande insekter. Och Furumossens Lantbruk prisas som årets leverantör nöt 2022.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Fortsatt god lönsamhet inom mjölk, men det gäller att planera verksamheten noga.
Bra kalkyl för mellangrödsstödet
Odlare tror på fler svenska hasselnötter
Marknadssituationen i fokus under svenskt ordförandeskap
Soltech planerar solpark i Lyngby
Lyckad kampanj trots bakslag
Klimatförändringar, hållbarhet och villkor för försäkringar och lån
Svenska myndigheter tveksamma till virtuella stängsel
Risk för resistens i viss potatisbladmögel
Stora möjligheter med virtuellt stängsel
Årets leverantör nöt 2022
Bins pollen kan visa risk med växtskyddsmedel
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

Inom 20 eller 30 år kommer jordbruket genomgå en perenn revolution. Det menar dagens måndagsgäst, Lennart Olsson, professor i hållbarhetsvetenskap vid Lunds universitet.
I dagens måndagsintervju ska vi höra SVA:s expert Oskar Nilsson berätta mer om den minskade antibiotikaförsäljningen för djuranvändning i EU.
I dagens program berättar vi bland annat att finsk sockerproduktion behöver fler odlare och att forskare erfar att USAs hamnar bombarderas med afrikansk svinpest.
Hur ska vi summera lantbruksåret 2019? Och vad väntar under 2020? Vi bjöd in LRF Konsults Christine Andersson för att reda ut några av frågetecknen i dagens måndagsintervju
Sveriges grisbönder har ett tufft år bakom sig med turbulens på marknaden och höga foderpriser. Christian Carlsson, som är ordförande för Skånes och Blekinges grisproducenter, vågar ändå se positivt på det kommande året. Hör mer i dagens måndagsintervju.
I dagens Lantbruksnytt får vi en nyhetsuppdatering men sedan blir det fokus på majs. Det är en gröda som blir allt vanligare på åkrarna i framför allt Sydsverige. En som vet allt om majsens fördelar, men också om majsens utmaningar, är Hans Thorell som började odla grödan redan på 70-talet.
Hasse Ripa har varit verksam inom lantbruksmaskinbranschen i flera decennier. I dag är han marknadschef för relativt nystartade Swedish Agro Machinery med huvudagenturen Claas. Hur går det för Swedish Agro Machinery?
Det finns flera projekt i Sverige som syftar till att öka pollinatörernas förekomst i landskapet. Mattias Hammarstedt från HIR Skåne ska berätta om några av dem i dagens måndagsintervju.