Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

Senaste programmen

Dagens program handlar om årets DLG Feldtage, en nyhetssammanfattning, en tävling och så presenteras vinnaren i förra söndagens tävling.
En ny databas ger information om offentliga livsmedelsinköp. Den kan ge utvecklingsmöjligheter framgår det av i dagens program som även handlar om en ny spårbar skånsk whisky.
I dagens program handlar det om en svensk jättesatsning inom grisproduktion. 1 500 suggor integrerat med en årlig produktion på 50 000 slaktsvin och ett hett ämne. Hur ska regelverket...
I händelse av kris har Jordbruksverkets nu en ny modell för att beräkna hur mycket mat vi har i landet. Och Skånska Spritfabriken först ut med en rom på skånska...
I dagens program presenterar vi resultatet av den senaste Lantbruksbarometern som visar på ökad optimism igen och så handlar det om risker i animalieproduktionen.
I dagens program är det ett reportage från den tjeckiska lantbruksmaskinutställningen Tech Agro och så handlar det om att kor på grönbete släpper ut mindre mängd metan.
Rapsbaggarna är på väg ut i fälten i södra Sverige. Trögt vårbruk i Europa men lugnt på spannmålsmarknaden. Ny vecka med Lantbruksnytt.
I dagens program påminner vi om SAM-ansökan till årets odlingssäsong, sammanfattar veckan som gått och har som vanligt en söndagstävling, nu med priser från HIR Skåne.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Spårbar skånsk Whisky
Ny databas visar offentliga inköp
Bättre kunnskap om jordbruksmarkens värden behövs
Stora Markie Gods grissatsning
Skånsk rom på sockerbetor
Mäta mängden mat i livsmedelssystemet
Riskrådgivning för djurproducenter
Grisföretagare positivast
Mindre metanutsläpp med grönbete
Sex års uppehåll för Tech Agro
Djurens roll i ett hållbart lantbruk
Fördelar med ärtor i växtföljden
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

I dagens program går vi igenom jordbruksstöd för 2020 med hjälp av HIR Skånes Ingemar Henningsson. Vi rapporterar också från spannmålsmarknaden.
Inom 20 eller 30 år kommer jordbruket genomgå en perenn revolution. Det menar dagens måndagsgäst, Lennart Olsson, professor i hållbarhetsvetenskap vid Lunds universitet.
I dagens måndagsintervju ska vi höra SVA:s expert Oskar Nilsson berätta mer om den minskade antibiotikaförsäljningen för djuranvändning i EU.
I dagens program berättar vi bland annat att finsk sockerproduktion behöver fler odlare och att forskare erfar att USAs hamnar bombarderas med afrikansk svinpest.
Hur ska vi summera lantbruksåret 2019? Och vad väntar under 2020? Vi bjöd in LRF Konsults Christine Andersson för att reda ut några av frågetecknen i dagens måndagsintervju
Sveriges grisbönder har ett tufft år bakom sig med turbulens på marknaden och höga foderpriser. Christian Carlsson, som är ordförande för Skånes och Blekinges grisproducenter, vågar ändå se positivt på det kommande året. Hör mer i dagens måndagsintervju.
I dagens Lantbruksnytt får vi en nyhetsuppdatering men sedan blir det fokus på majs. Det är en gröda som blir allt vanligare på åkrarna i framför allt Sydsverige. En som vet allt om majsens fördelar, men också om majsens utmaningar, är Hans Thorell som började odla grödan redan på 70-talet.
Hasse Ripa har varit verksam inom lantbruksmaskinbranschen i flera decennier. I dag är han marknadschef för relativt nystartade Swedish Agro Machinery med huvudagenturen Claas. Hur går det för Swedish Agro Machinery?