Lantbruksnytt TV

Här har du dina senaste lantbruksnyheter! Nyheterna kan ni se i datorn, telefonen, iPad eller direkt i TV:n via Apple TV eller motsvarande utrustning från annan leverantör. Beroende på internetuppkoppling kan ni se sändningen i låg eller hög upplösning. Använder ni en dator så måste ni ha en uppdaterad webbläsare.

DeLaval

Senaste programmen

Fortsatt prisfall på spannmålsbörsen, EU ser inte ut att nå målen för ekologisk produktion till 2030 och fågelinfluensan hos nötkreatur fortsätter spridas i USA. Ny vecka med Lantbruksnytt.
Nederländska Friesland Campina underlättar för nya delägare som ett sätt att säkra ökad mjölkvolym. Dagens program innehåller även en tävling och en nyhetssammanfattning från veckan som gått.
BASF är en av många som försöker finna lösningar på kors metangasutsläpp och kemijätten arbetar nu med en magbakterie. Dagens program handlar även om statusen i höstrapsen just nu.
I dagens program handlar det om teknik. Dels en nybyggs pivotbevattning till säsongen och så besöker vi OP Maskiners anläggning i skånska Tomelilla.
I dagens program kritiserar Norrmejeriers vd det svenska osttappet. Svensk ost har hög standard men tappar mark mot importosten. Vi tittar även på ett försök med varierande radavstånd i raps.
Årets Traktor 2025 har startat och vi rapporterar från upptakten som skedde i Milano denna veckan och så tar vi en titt i parcellerna i årets Rapsmästare.
Pivotbevattning har blivit en vanligare syn i Södra Sverige, vi tar en titt på hur marknaden ser ut för bevattningslösningen. Och Fendt Specialisten utför löpande tröskservice under Foodhills ärtskörd.
Teckna fast pris nu eller vänta med försäljning? Senaste rörelserna på spannmålsbörsen ger lantbrukaren en del att fundera på. Ny vecka med Lantbruksnytt.
Svenskafoder

Senaste inslagen

Michelins nya däck
Vattenbrist del2
Vattenbrist del1
Vattensatsning
Ölgrisar
Framtidens odling
Cereals
Linser
European Drivers Championship del2
LRFs mjölkrapport juni
European Drivers Championship
Betodlarmöte
Ormatorps Gård

Tidigare intervjuer

I dagens program går vi igenom jordbruksstöd för 2020 med hjälp av HIR Skånes Ingemar Henningsson. Vi rapporterar också från spannmålsmarknaden.
Inom 20 eller 30 år kommer jordbruket genomgå en perenn revolution. Det menar dagens måndagsgäst, Lennart Olsson, professor i hållbarhetsvetenskap vid Lunds universitet.
I dagens måndagsintervju ska vi höra SVA:s expert Oskar Nilsson berätta mer om den minskade antibiotikaförsäljningen för djuranvändning i EU.
I dagens program berättar vi bland annat att finsk sockerproduktion behöver fler odlare och att forskare erfar att USAs hamnar bombarderas med afrikansk svinpest.
Hur ska vi summera lantbruksåret 2019? Och vad väntar under 2020? Vi bjöd in LRF Konsults Christine Andersson för att reda ut några av frågetecknen i dagens måndagsintervju
Sveriges grisbönder har ett tufft år bakom sig med turbulens på marknaden och höga foderpriser. Christian Carlsson, som är ordförande för Skånes och Blekinges grisproducenter, vågar ändå se positivt på det kommande året. Hör mer i dagens måndagsintervju.
I dagens Lantbruksnytt får vi en nyhetsuppdatering men sedan blir det fokus på majs. Det är en gröda som blir allt vanligare på åkrarna i framför allt Sydsverige. En som vet allt om majsens fördelar, men också om majsens utmaningar, är Hans Thorell som började odla grödan redan på 70-talet.
Hasse Ripa har varit verksam inom lantbruksmaskinbranschen i flera decennier. I dag är han marknadschef för relativt nystartade Swedish Agro Machinery med huvudagenturen Claas. Hur går det för Swedish Agro Machinery?